Zes agrarische bedrijven genomineerd voor Award Duurzaam Ondernemen Medemblik 2014

duurzaamMedemblik – Zes bedrijven zijn genomineerd voor de Award Duurzaam Ondernemen 2014 van de gemeente Medemblik. De focus van de award ligt dit jaar op de agrarische sector. De jury zal letten op duurzame ontwikkelingen, vooral waar het gaat om de impact op de leefomgeving (natuur) en de gezondheid van mens en dier. De toonaangevende ondernemers komen uit de groente- en bloementeelt.

De Award Duurzaam Ondernemen 2014 wordt op 28 november tijdens de GreenPort Noord-Holland Noord conferentie uitgereikt door gedeputeerde Jaap Bond van provincie Noord-Holland. Voor de interactieve conferentie met de titel ‘Groene Groei: Waar liggen kansen’, is de agrarische sector uit Noord-Holland Noord uitgenodigd.

De jury vindt het fantastisch dat er zoveel enthousiaste ondernemers zijn die zich op duurzaamheid willen profileren. De juryleden Martijn Grosmann (projectleider AgriTech Campus), Rian van Dam (programmamanager GreenPort Noord-Holland Noord) en Arjan Jansma (duurzame innovatie agrarische sector Kamer van Koophandel) vonden het inspirerend om meer inzicht te krijgen in de verschillende ondernemingen uit gemeente Medemblik.

De zes genomineerde bedrijven aan de Award Duurzaam Ondernemen 2014 zijn:

  1. Jansen Paprika BV, paprikakweker uit Andijk: realiseert als eerste paprikateelt met het milieucertificaat (www.facebook.com/JansenPaprikabv)
  2. T en H Vlaar BV, biologische bloemkoolteler uit Andijk: wekt tachtig procent van de eigen energiebehoefte zelf op (www.verseoogst.nl/telers/t-en-h-vlaar)
  3. Maatschap Kreuk uit Andijk: teelt tulpen onder LED-verlichting dat dertig procent energievermindering oplevert (www.maatschapkreuk.nl)
  4. Smak Tulips, tulpenteler uit Onderdijk: werkt met een ozonkoelcel voor langdurige opslag, waardoor chemische ontsmetting overbodig is (http://smaktulips.com)
  5. Mol Freesia, fresiakweker uit Nibbixwoud: ETI-gecertificeerd dat borg staat voor goede arbeidsomstandigheden, ook voor de kwetsbare groepen elders in de wereld en eerlijke internationale handel (www.molfreesia.nl)
  6. Projectleider Jan Mantel werkt samen met telers aan het uitvoeren van het programma ‘Natuurlijk leven, Natuurlijk eten’ (zie internet voor diverse publicaties).

Wat is de Award?

Met de Award Duurzaam Ondernemen drukt de gemeente Medemblik zijn waardering uit voor ondernemers die duurzame maatregelen nemen; elk jaar rond een bepaald thema of sector. Dit jaar ligt de focus op de agrarische bedrijven, een belangrijke economische pijler voor gemeente Medemblik. De prijs wordt elk najaar uitgereikt.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.