Renovatie N239 doorsteek Twisk – Koggenrandweg verdwijnt

n239Medemblik – De renovatie van de N239 zal de aankomende maanden veel overlast voor het verkeer gaan opleveren. De Dijkweg ( N239) wordt tussen de A7 en kruispunt Almereweg compleet gerenoveerd en breder gemaakt. De doorsteek vanuit Twisk naar de Wieringermeer komt hierbij te vervallen. 

Rotondes

Bij Opperdoes en op de  Markerwaardweg (N240) worden 2 rotondes gerealiseerd om zo het verkeer beter te kunnen laten doorstromen en de veiligheid te verhogen. Vooral op de N240 gebeuren met enige regelmaat ongevallen waarbij soms (zware) gewonden vallen.  Tevens wordt de brug bij Opperdoes vervangen voor een nieuwe brug. Het gedeelte tussen de T-sprong N239 – N240 richting Medemblik krijgt een grote onderhoudsbeurt waarbij al het asfalt wordt vervangen voor nieuw asfalt.

Verbreding N239

De N239 (Dijkweg) wordt verbreedt naar een breedte van 7.60m, dit vanwege de toename van (zwaar) transportverkeer en groter aanbod overig verkeer.