Weerbericht Medemblik 16 november – regenachtige zondag

regenMedemblik – Er is veel bewolking het regent vandaag langdurig. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 10. De wind waait uit verschillende richtingen en is zwak, in de loop van de dag wordt de wind in de zuidelijke helft zuidwestelijk. Komende nacht is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen er kan nog een enkele bui voorkomen. Het kwik daalt naar een graad of 5 bij een meest matige zuidoostenwind.

Morgen blijft het overwegend droog. Hoewel een enkele bui in de loop van de dag niet is uitgesloten. Er zijn wolkenvelden en zonnige perioden. Bij een matige oosten tot zuidoostenwind wordt het ongeveer 11 graden.
In de avond en nacht neemt de wind in kracht af en kan het afkoelen tot een graad of 6.

Dinsdag wordt ook vrijwel geen neerslag verwacht. Er liggen wel enkele neerslagstoringen in de buurt, die mogelijk ’s avonds regen kunnen veroorzaken. Waarschijnlijk zijn er vrij veel wolkenvelden en slechts korte zonnige momenten. De middagtemperatuur komt uit op 9 of 10 graden. Er volgt een frisse nacht met minima van 6 graden.

Woensdag zijn er ’s ochtends behoorlijke mistkansen en wordt de mist in de loop van de dag steeds meer opgeruimd. De zon breekt zo nu en dan door en het wordt ongeveer 9 graden. Opnieuw is het in de nacht die volgt behoorlijk fris: een graad of 5.

De trend voor de dagen daarna neigt naar geleidelijk kouder weer. Koude lucht stroomt vanaf de Noordpool richting een hogedrukgebied boven Oost-Europa. Met een omweg kan het in Nederland terecht komen en dat kan leiden tot koud winterweer na het volgend weekend. Maar zeker is dit nog allerminst.