Schaakvereniging de Pionier – Bezoek uit Den Helder

Abbekerk – Bezoek uit Den Helder, MSC3 (Moedige Stormvogel Crasht of zoiets). De uitverkoren schakers zaten al voor achten zich warm te draaien en elkaar adviezen te geven. Gelukkig waren de mannen van MSC3 op tijd en vol goede moed.

Tekst: Victor H. Groeneveld

Uiteindelijk wisten we 3 volle punten, Bas Hoepelman, Kees Haakman en Klemens Schaffer binnen te halen en ook nog 2 remises, t.w. Arnold Velthuis en Dale Neijzing zodat we 4 punten scoorde van de 6. We zitten in de 3e klasse A en als we willen promoveren zijn dit al vast onze sterspelers.

Gelijktijdig werd er ook geschaakt voor de interne competitie. Bijna al onze leden waren aanwezig, slechts Sake Sijtsma en Daniel Tensen waren absent. Sake is nog ziek en Daniel is in den vreemde. Gelukkig was er genoeg ruimte voor 19 spelers en hoefde er maar 1 tafeltje worden bijgezet. Op het eerste bord de lang verwachtte ontmoeting tussen Toine Molenaar en Lukas Boots. Lukas is al een aantal jaren onze kampioen, maar Toine vindt toch echt dat hij daar thuis hoort. Op deze donderdagavond de 13e november was de winst voor Toine.

Kees Ooms – Victor Groeneveld was voor Kees die Victor vakkundig van het bord veegde. Jouke van Groningen – Gerco Stapel, Gerco kwam geen moment in de problemen ook al staat hij op plaats 6 en verliet het pand met de winst op zak. Buitengewoon is dat Theo Laan nog steeds op 1 staat. Weliswaar hijgen Lukas en Toine hem in de nek, maar het is toch een prestatie om tot en met ronde 11 op 1 te blijven staan. We zijn zeer benieuwd hoe dit afloopt.

Gebruikelijk is dat wij onze website bekend maken www.depionier.eu waarin wat bredere informatie vindt. Wilt u a.s. donderdag al meespelen mail dan met ondergetekende zodat we voor u een frisse speler kunnen verzorgen. We hebben een aantal sterspelers, maar ook wat mindere goden zodat er altijd iemand is waarvan u kunt verliezen of winnen en ons credo is zonder verliezers geen winnaars en daarom blijf ik lid.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.