23.3 C
Medemblik
21 mei 2020 14:35
Medemblik Actueel.

Yamaha Motors toont nieuwste motoren in Medemblik

Foto: Peter van Velzen
Foto: Peter van Velzen

Medemblik – Koud een week geleden te zien op de motorbeurs in Milaan (italië) en dan nu staan ze te pronken voor Hotel Medemblik . Yamaha’s MT09-Tracer. Teun Zwan en zijn kleinzoon reden niets vermoeden door Medemblik toen ze de 3 motoren ineens zagen staan. 

Navraag door ANWB-motor bij Yamaha Motors leert dat het om testritten gaat voor de persintroductie, die half december zal plaatsvinden. Hans Groenendijk van Yamaha:  ‘Zulke ritten rijden we altijd in Nederland. De MT-09’s maken er twee: één van 100 en één van 400 kilometer. Ze kunnen dan inlopen en worden vervolgens klaargemaakt voor de persintroductie.’  De watergekoelde, 850 cc driecilinder (115 pk) valt onder andere op door zijn lage drooggewicht van 190 kilo.

Yamaha meldt op haar website dat:  De originele MT-09 was absoluut een doorbraak in de motorwereld. Nu is het concept een stap verder ontwikkeld tot een ‘Action Tourer’, een ware kilometervreter met een uiterst controleerbaar maar ook agressief karakter. Maak kennis met de compromisloze Yamaha MT-09 Tracer.

De Tracer is voorzien van een strak gevormde kuip en een grote brandstoftank. De verstelbare zitpositie zorgt voor een rijcomfort dat niets te wensen overlaat.

Maar dit is geen gewone toermachine, want het uiterst krachtige driecilinder motorblok, standaard voorzien van traction control, is gebouwd voor pure sensatie. Met het lichtgewicht aluminium frame en het geavanceerde ABS remsysteem, snakt de MT-09 Tracer telkens weer naar de volgende bocht. Eén machine, twee zielen.

 

 

Reageren via facebook