20.2 C
Medemblik
23 september 2020 17:31
Medemblik Actueel.

Vrouwenkoppen en schilderijen in gemeentehuis in Wognum

Ruud LansMedemblik – In het gemeentehuis in Wognum is een dubbelexpositie ingericht. De kunstwerken van Ruud Lans en Renée Suntjens (Twisk) zijn te zien tot 1 februari 2015 in de hal van het Middengebouw.

Renée Suntjens toont haar kunstwerken van keramiek. Vaak zijn dat vrouwenkoppen. Zij begon op latere leeftijd met haar kunstuitingen. Eerst bronsplastieken maar later werd ze gefascineerd door keramiek. Zij volgde enkele cursussen maar beschouwt zichzelf als autodidact. Renée Suntjes exposeerde haar werk eerder tijdens de kunstroute Twisk, de Kunst- en Kerstfair in Medemblik en in het voormalige Museum Art-Land in Nibbixwoud.

Ruud Lans

Beeldend Kunstenaar Ruud Lans, hij overleed in 2009, heeft een indrukwekkende collectie nagelaten. Zijn werken zijn een reis door de tijd over een periode van ruim 40 jaar. De doeken variëren van minimalistisch zwart-wit tot levendig abstract. Door zijn interesse voor moderne fysica en architectuur ging hij steeds meer ruimtelijk werken. Zijn kunst was op exposities in binnen- en buitenland te zien, waaronder in Perth, Australië. www.ruudlans.nl

De Middengebouw aan de Dick Ketlaan 21 is geopend van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur. Meer weten over exposeren in het gemeentehuis? Lees de informatie hierover op www.medemblik.nl, stuur een e-mail aan info@medemblik.nl of neem telefonisch contact op: (0229) 85 60 00.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?