17.7 C
Medemblik
14 juli 2020 16:02
Medemblik Actueel.

Maar hoe zit het eigenlijk met het Stadtman terrein?

Medemblik – Het is nu nog steeds 1 grote kale vlakte terwijl het al een paar jaar de bedoeling is dat hier een heus winkelcentrum wordt gebouwd.  Augustus 2013 werden er door de gemeente plannen naar buiten gebracht waarin duidelijk werd dat er een gegadigde was gevonden die hier graag wilde gaan bouwen. Maar begin dit jaar werd duidelijk dat dit bedrijf eigenlijk een beetje met de grond en de plannen in haar maag zat vanwege het succes van het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost. 

Nu blijkt dat tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep is ingesteld en dat daarom het grond nog niet kan worden overgedragen aan de projectontwikkelaar zodat die kan gaan bouwen. Pas als het bestemmingsplan onherroepelijk is wordt de grond overgedragen.

Maar de projectontwikkelaar zelf laat ook nog weinig beweging zien om zo snel mogelijk met de bouw te beginnen, zo is er nog steeds geen aanvraag voor een omgevingsvergunning bij de gemeente binnengekomen, deze is nodig vanwege de potentiële huurders. De projectontwikkelaar geeft aan dat hij pas wil bouwen als er huurder zijn, ,, Bouwen voor leegstand doen wij niet” was de reactie van de projectontwikkelaar.

Het is dus nog onduidelijk wanneer de 1e paal de grond in gaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?