9.1% Medemblikse gezinnen behoren tot de 10% rijkste van Nederland

rijkMedemblik – Wilt u niet langer meer klagen aub.  RTL Nieuws heeft een onderzoek laten doen naar hoe rijk de gezinnen in de diverse gemeenten zijn. De gegevens zijn afkomstig van het CBS en zijn gestandaardiseerde inkomens van particuliere huishoudens over het jaar 2012. Dat betekent dat het gaat om hoeveel geld een gezin netto (dus na betaling van belastingen, maar ook ziektekostenpremies) te besteden heeft, gecorrigeerd voor gezinsgrootte. Vermogens van gezinnen zijn in deze cijfers niet meegerekend. 

Uit deze gegevens blijkt dat de inwoners van het Gelderse dorpje Rozendaal de rijkste van Nederland zijn. De gezinnen in Rozendaal verdienen gemiddeld 37.500,- euro per jaar, daar steekt de 23.600,- die het gemiddelde gezin in de gemeente Medemblik verdiend schraal bij af.

Een gemiddeld Nederlands gezin houdt 23.400 euro over, 200 euro meer dan een jaar eerder. Dat is 60 procent minder dan het gemiddelde in Rozendaal. Eenderde van de gezinnen in Rozendaal hoort bij de best verdienende 10 procent in Nederland. En dan zijn de vermogens in deze cijfers niet eens meegerekend, schrijft RTL Nieuws.

Kijken wij even naar de ons omliggende gemeenten dan zien wij dat in Enkhuizen het gemiddelde inkomen van een gezin daar rond de 22.800,-  euro ligt, in Drechterland,Opmeer en Koggenland doen ze het iets beter dan bij ons met een kleine 25000,-  per jaar. Stede Broec en Hoorn zijn vrijwel gelijk aan de gemeente Medemblik met een gemiddelde inkomen van 23.400,- per gezin.

De armste gemeente in Noord-Holland is Den Helder, de rijkste gemeente in Noord-Holland is Volendam/Edam gelet op het inkomen van het gezin. De armste gemeente van Nederland is Oude-Pekela in Groningen waar het gemiddelde inkomen van een gezin op een karige 17.000 euro ligt.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.