14.7 C
Medemblik
23 mei 2020 01:05
Medemblik Actueel.

Leerlingen De Speelwagen Wognum doen mee aan Nationaal Schoolontbijt

NationaalSchoolontbijtWOGNUM – Het ontbijt is een onmisbare maaltijd, zeker voor kinderen. Daarom vond afgelopen week het Nationaal Schoolontbijt plaats. Ruim een half miljoen kinderen op zo’n 2.500 basisscholen ontbeten samen. Ook de leerlingen van basisschool De Speelwagen in Wognum mochten met z’n allen smullen van heerlijke, verse broodjes. “Ik vind het heel gezellig om samen te ontbijten”, vertelt de zesjarige D’yandro. “Het lijkt wel kerst! Dan gaan we ook altijd met z’n allen eten.”

Het ontbijt bestond dit jaar uitsluitend uit brood, beleg en drinken dat het Voedingscentrum beoordeelt als voorkeurs- of middenwegproducten. Zo waren er tarwebolletjes, krentenbollen, volkorenbrood, halvarine, fruitstroop, smeerkaas, halvajam, 30 kaas, halfvolle melk en fruit. Voor de kinderen met een glutenovergevoeligheid zaten er glutenvrije crackers in het pakket.

In de ontbijtdoos vonden de kinderen ook vrolijke placemats en folders met ontbijttips voor hun ouders. Vince (6) vertelt dat hij altijd ontbijt. “Ik eet meestal krokodillenvlokken op m’n broodje. Die vind ik het lekkerste!” Tijdens het Nationaal Schoolontbijt smeren zowel Vince als D’yandro jam op hun broodje. D’yandro: “Thuis hebben we dat niet, maar ik vind het wél lekker.”

Ook Nadine (6) smeert tijdens het schoolontbijt iets op haar broodje dat ze normaal nooit eet. “Ik heb meestal hagelslag op mijn broodje, of worst; dat vind ik ook lekker.” Nadine heeft smeerkaas op haar broodje gesmeerd, maar wist niet precies wat het was. “Ik heb het nog nooit in de supermarkt gezien, maar als mijn moeder het zou vinden, zou ik wel willen dat ze het koopt. Het is lekker!” Schrijft Rodi Media op haar website.

Elk jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat kinderen helpt. Dit jaar is dat Make-A-Wish Nederland, de stichting die alweer 25 jaar de liefste wensen vervult van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Kijk voor meer informatie over het Nationaal Schoolontbijt op www.schoolontbijt.nl.

Reageren via facebook