Marietta Petkova speelt in het ‘Groene Kerkje’ Lambertschaag

Marietta Petkova
Marietta Petkova

Lambertschaag – Eind september is de nieuwe Nederlandse tournee van pianiste Marietta Petkova van start gegaan. Op zondagmiddag 9 november is de bekende pianiste om 15.00 uur te beluisteren in het Groene Kerkje van Lambertschaag in een programma vol klassiek-romantische meesterwerken.

Meesterwerken

Ter gelegenheid van de honderdste sterfdag van Alexander Skrjabin zullen Petkova’s concerten in het voorjaar van 2015 aan deze Russische componist gewijd zijn. Zo zal zij in april diens Pianoconcert uitvoeren met het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Michel Tabachnik en zal zij tijdens haar soloprogramma’s de 24 Preludes opus 11 combineren met Chopin’s 24 Preludes opus 28. Als voorproefje hiervan zal zij in Lambertschaag voor het eerst een selectie uit deze cycli ten gehore brengen. Het programma bestaat verder uit werken van Bach (Partita BWV 825), Beethoven (Sonate ‘Appassionata’), Schumann (Kinderszenen) en Chopin (Vierde Ballade).

Internationale carrière

Marietta Petkova werd geboren in Bulgarije, studeerde bij Lili Atanasova, Paul Badura Skoda en Jan Wijn en volgde vele lessen bij György Sebök, die een sleutelrol in haar artistieke ontwikkeling heeft gespeeld. Zij won talrijke prijzen op belangrijke concoursen, zoals het Concours Clara Haskil Concours in Vevey en het Concours Vianna da Motta in Lissabon. Petkova woont sinds 1990 in Nederland en geniet inmiddels een florerende internationale carrière als soliste en kamermusicus.

  • Zondag 9 november 2014
  • 15.00 uur
  • Entree: € 15,00
  • Noordeinde 28 1658CB Lambertschaag

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.