Medemblik Actueel.

Politiek Videos

Gymbus blijft rijden in Zwaagdijk West! (video)

Zwaagdijk – Unaniem is de motie van PWF aangenomen in de gemeenteraad. Het college wilde de subsidie van de gymbus stoppen. Door de ludieke actie van PWF:( de school ging met de leerlingen gymmen in het gemeentehuis)  kwam er zelfs landelijke aandacht van de pers;  Hart van Nederland stond op de stoep  van het  gemeentehuis.

PWF ging een les geven over openbaar besturen op school, om uit te leggen hoe een motie werkt en hoe een gemeenteraad  beslist. Voor de raadsvergadering  van 6 november gaven de leerlingen zelfgeschreven protestbrieven aan de raadsleden. Met resultaat. De gymbus blijft rijden en er komt overleg en samenwerking tussen het schoolbestuur en de wethouder. Ook nam PWF contact op  met de Idenburgschool in Andijk, waar ook leerlingen moeten fietsen naar de Klamp. Want als er een bus over de dam is……..

Reageren via facebook