Rabobank West-Friesland doneert aan Stichting van het Kind

Foto persbericht WIJ-magazineWest-Friesland – Rabobank West-friesland maakt met een donatie uit het Coöperatiefonds het WIJ-magazine mogelijk voor kinderen die in de gemeenten Hoorn, Blokker, Medemblik, Obdam en Spanbroek in tehuizen en gezinshuizen wonen. Door de bijdrage van Rabobank West-friesland kunnen 360 kinderen het magazine gedurende een jaar maken en ontvangen.

Het WIJ-magazine gaat over het leven van kinderen in tehuizen. Het WIJ-magazine gaat niet over problemen, maar juist hoe je ze oplost. In het WIJ-magazine vertellen kinderen aan elkaar hoe het anders en beter kan. Het WIJ-magazine stimuleert zelfredzaamheid en vergroot het gevoel van eigenwaarde.

Kinderen maken het magazine zelf. Er zijn vergaderingen in kinderredacties, waarbij thema’s, rubrieken, recepten, weetjes, soort artikelen, foto’s en vormgeving besproken worden. In de eerste bijeenkomsten krijgen de kinderen trainingen interviewen, fotograferen en vormgeven. Vervolgens gaan de kinderen met een notitieblok, een pen, vragenlijst en opnamerecorder andere kinderen interviewen. Ze leren soorten vragen (bv suggestief, gesloten en open vragen), doorvragen en wat het effect daarvan is.

Na de interviews schrijft een aantal kinderen de artikelen, samen met de redacteur. Andere kinderen kiezen foto’s en bewerken deze samen met de fotograaf. Een ander groepje werkt weer aan de vormgeving met de vormgeefster. Dit gebeurt uiteraard allemaal onder begeleiding. Vervolgens wordt het magazine opgemaakt en verstuurt naar de drukker. Waar mogelijk pakken we het magazine samen met de kinderen in.

Bent u benieuwd naar het magazine, of wilt u het magazine steunen? Kijk dan op: stichtingvanhetkind.nl/projecten/wij-magazine/

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.