Medemblik Actueel.

Politiek

Meerderheid gemeenteraad Medemblik fluit coalitie terug, minder belastingverhoging

Medemblik – Op de PvdA na, die het volgens raadslid Dirk Kuipers die het de sop de kool niet waard vond,ging gisteravond een meerderheid van de gemeenteraad niet akkoord om de belastingen volgend jaar met 4.6% te laten stijgen. Deze stijgt nu met een minimale 2%.   Dirk Kuipers had liever die 3 euro extra wel betaald om zo meer geld te hebben voor bijvoorbeeld de verenigingen en instellingen in de gemeente Medemblik. 

Wethouder Nederpelt wees verder een voorstel van de PvdA en PWF af om een spaarpotje van 1 miljoen euro te maken om zo klappen op te vangen mocht het zorgbudget op raken. Nederpelt ,, ik klop wel bij de raad aan mocht het zover komen”  waarop PW2010 fel reageerde door te stellen dan je dan hopeloos achter de feiten aanloopt. Mensen die dan zorg nodig hebben moeten maar wachten tot de wethouder op de deur bij de raad heeft geklopt.

Wethouder Fit gaat verder met de Sint Lidwinaschool in gesprek over het verdwijnen van de gymbus, wij hebben de afgelopen weken hier regelmatig over geschreven.  Verder is de zeer scherpe bezuiniging op oa de kinderboerderij in Andijk en alle overige verenigingen en stichtingen die kregen te horen dat er in 2015 geen of fors minder subsidie is enige hoop gekregen door het maken van een fonds waarin 200.000 euro wordt gestopt om zo toch deze verenigingen en stichtingen enig lucht te kunnen geven.

Reageren via facebook