Medemblik Actueel.

Algemeen

Legionellabesmetting sauna Grosthuizen, 1 dode mogelijk 300 besmettingen

Een 69-jarige man uit Enkhuizen is overleden na een legionellabesmetting die hij opliep na een bezoek aan Sauna Grosthuizen in Avenhorn. Dat bevestigt de GGD tegen onze nieuwspartner RTV NH.

legionellaDe GGD startte in oktober een groot onderzoek toen bleek dat de man aan legionella was overleden. Toen bleek dat de man in de sauna was geweest, besloot de GGD de sauna grondig te onderzoeken. Uiteindelijk werd duidelijk dat de sauna besmet was met de gevaarlijke bacterie. De GGD gaat er vanuit dat de man is overleden door zijn saunabezoek.

De sauna is niet ingelicht over het sterfgeval. “We weten sinds woensdag pas dat de bacterie in het lichaam van de man overeenkomt met de bacterie uit de sauna”, aldus een woordvoerder van de GGD. De eigenaresse van de sauna weet vanaf vandaag dat er iemand is overleden na een bezoek aan haar sauna.

300 mensen
De GGD vond het niet nodig om de sauna te sluiten. In oktober zijn de douchekoppen, die geïnfecteerd waren, vervangen. Het besmette lavendelbad en voetenbad zijn nog altijd gesloten. De eigenaresse laat weten dat tot wel 300 mensen in de laatste twee weken van oktober een bezoek hebben gebracht aan de sauna. “Iedereen is ingelicht via mail of telefoon. Vooralsnog heeft niemand zich gemeld bij ons”, aldus de eigenaresse.

Medemblikkers

De sauna wordt ook regelmatig bezocht door inwoners van de gemeente Medemblik. Of er ook inwoners van de gemeente Medemblik zijn besmet is nu nog niet duidelijk

Ben je tussen 16 t/m 30 oktober 2014 in Sauna Grosthuizen geweest en heb je last van hoge koorts, braken, diarree en/of verwardheid? Meld je dan bij de GGD via 088-0100535. 

Reageren via facebook