De Abbekerkse Winterfair staat weer voor de deur.

winterfair2014
winterfair2014

Abbekerk – November is de maand van de voorbereiding op de winterse feesten. De Abbekerkse Winterfair, dit jaar voor de 4e keer georganiseerd, is hierin een traditie aan het worden. Op 30 november staat de deur van Het Witte kerkje in Abbekerk open.

Op deze sfeervolle fair presenteren ondernemers en creatievelingen zich in het hart van het dorp. Drie historische locaties: kerk, boerderij en – nieuw dit jaar -’t Regthuys zetten de deuren voor u open. Deze gebouwen, vol van geschiedenis, zijn op zich al een bezoek waard.

In de kerk, het Witte Kerkje, in de volksmond, vindt u een aanbod van decoratie, kunst, kleding, inspiratie en verassende cadeaus.  Met  13  deelnemers is er een grote verscheidenheid, zodat een ieder hier iets van zijn gading kan vinden. Voor elke bezoeker heeft de koster koffie, thee, of glúhwein klaar staan. En: om een uur of drie zal een jeugdensemble onder leiding van Ciska van de Willik een klein concert ten gehore brengen. Allemaal zeer de moeite waard!

Het erf van de boerderij wordt een gezellige buitenplaats, met een kraam vol lekkernijen en gezelligheid. De zogenaamde “weggeefkar”, reeds een begrip in Abbekerk, is speciaal hiervoor in de kerstfeest-stemming gebracht. Van de boerderij is dit jaar alleen de oude koegang geopend, er staat een kraam, waarvan de opbrengst voor het goede doel is: dit jaar de Orange Babies.

Het museum ’t Regthuys heeft boven een collectie authentieke gebruiksvoorwerpen, en beneden een prachtige authentieke gevangenis! Tevens is op het Burgemeester Kromplein de winkel van Marjoleine Zweed ook geopend, waar u voor een workshop zo kunt aanschuiven.

Kerk en boerderij, Dorpsstraat 42 en 89 te Abbekerk, beide vrij entree. Ruime parkeergelegenheid op het dorpsplein of achter het cafe.  Meer informatie www.bloembinderij-nellie.nl of www.adadehaan.nl. Op onze facebookpagina  kunt u de deelnemers bekijken.