The Petoempers en Mr. Jeff bij De Vooroever Onderdijk

vooroeverOnderdijk – Zaterdag 15 november komt de Westfriese bluesrockformatie uit Onderdijk en omstreken The Petoempers en de top B-keus rockformatie Mr Jeff uit Nibbixwoud en omstreken naar Café Restaurant de Vooroever in Onderdijk.

De leden van The Petoempers hebben een nuchtere kijk op muziek. Als het maar “Petoempt”. Het woord Petoempen is onderhand opgenomen in de Dikke van Dalen. De band bestaat nog maar kort, maar hun ster is rijzende. Doordat de band populairder en populairder word en boven zichzelf uitstijgt word het succes in 2013 teveel voor de voormalige drummer en bassist. Op straat worden ze aangeklampt door verhitte fans en stalkers. Hun prive leven begint te bezwijken onder het gigantische succes dat de band boekt…..Helaas heeft de rest van band, met pijn in het hart, van hen afscheidt moeten nemen.

Gelukkig voor de vele, vele fans en stalkers heeft de band een nieuwe solide basis gevonden in hun fantastische vervangers, drummer Eric Nieuweboer uit Wervershoof en bassist Zjon de Bruin uit Medemblik. De overige leden zijn gitarist Jan Manshanden, zanger Tim van Velzen en postzegelverzamelaar Kees Grent.

De band blues-rockt de planken uit de vloer en de gordijnen van de wand met nummers van CCR, ZZ top, The White Cowbell Oklahoma, The Eagles, of Death Metal, Jerry Lee Lewis, Joe Walsh, Brian Ferry, Status Quo, The Beatles, Mudd. Echter in de Voeroever zal de marmeren vloer eraan moeten geloven……Afgelopen kermis Wervershoof knalde de band al bij café Die Twee en tijdens een bruiloft in Saint Tropez restte er van een schitterende partytent slechts een smeulende hoopje plastic met hier en daar een rokende bitterbal……

Om 21:30 uur trapt de band Mr Jeff uit Nibbixwoud en omstreken af. Toevallig bestaat de band zaterdag 15 november precies 1 jaar en 4 uur! De band speelt 2 puike sets met bekende rockcovers, maar dan de B-kantjes van de plaat. Net niet hits van The Cult, Utriah Heep, Saxon, Alice in Chains en meer net niet hits van andere rocklegendes die al dan niet al overleden zijn. De band is zeer zeker het bekijken waard. Dit komt omdat de zanger bijzonder knap is, in tegenstelling tot de rest van de band die verder eigenlijk allen spuuglelijk zijn.

Gelooft u van het bovenstaande helemaal niets, kom dan zaterdag 15 november naar Café-Restaurant “de Vooroever” in Onderdijk en laat je hele lijf ervaren wat petoempen en B-Keus beuken is!

Bron: De Binding