13.1 C
Medemblik
10 juli 2020 07:47
Medemblik Actueel.

Lezing Mark Raat over kloosterorden in Medemblik groot succes

Medemblik – Afgelopen vrijdagavond was in Café Brakeboer een lezing van Mark Raat over de middeleeuwse kloosterorden in Medemblik. Al snel bleek dat de opkomst te laag was ingeschat en moesten er snel extra stoelen worden geregeld om iedereen een plekje te geven. 

De avond stond in het teken van de conventen / kloosterorden die zich in de periode tussen 1395 en 1575 in Medemblik bevonden. Met behulp van oude kaarten en zeer vroege literatuur wist Mark Raat meer duidelijkheid te brengen over het Catherina convent en het Maria Convent.  Het was nooit echt duidelijk waar deze kloosterorden zich bevonden in het oude Medemblik.

De avond was al met al dus een geweldig succes en in de komende jaaruitgave van de Oudheidkundige Vereniging Medenblick zal een uitgebreide publicatie komen. Meer informatie, stuur een e-mailtje naar info@okv-medenblick.nl of kijk op www.okv-medenblick.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?