7.5 C
Medemblik
30 november 2020 15:21
Medemblik Actueel.

Deen sponsoractie goed voor € 345.000,-

Hoorn – De elfde editie van de Jeugd Sponsoractie heeft Deen Supermarkten met een goed gevoel afgesloten. Zes weken lang kregen klanten bij Deen sponsormunten bij aankoop van producten. Deze munten konden zij schenken aan een vereniging naar keuze of aan het Jeugd Sportfonds. Het aantal munten bepaalde het bedrag voor de clubkas.

Content 598x400px(1)Elf jaar geleden is de Deen Jeugd sponsoractie opgezet. De motieven om een dergelijke actie op touw te zetten zijn gelegen in het feit dat de regionale supermarktketen, die 69 winkels in voornamelijk Noord-Holland en Flevoland, haar maatschappelijke verantwoordelijkheid wil oppakken. Een supermarkt heeft toch veelal een belangrijke functie in een wijk of dorp. Deen geeft met deze actie een vriendelijke invulling aan haar sponsorbeleid, wat goed past bij het imago van het bedrijf. Er is een bewuste keuze gemaakt voor de jeugd en dan specifiek de jeugdsport. Deen draagt de jongeren een warm hart toe en ondersteunt hiermee de gedachte dat sporten, in welke vorm dan ook, leuk en gezond is voor elk kind. Naast de deelnemende verenigingen heeft dit jaar het goede doel het Jeugdsportfonds meegedongen naar de mooie sponsorbedragen.

Er deden 276 verenigingen mee met het bemachtigen van zo veel mogelijk sponsorgeld via de sponsoractie. Voorwaarde voor deelname van een club is dat het bedrag ten goede moet komen aan de jeugdleden van de vereniging. De opbrengst van de Deen Jeugdsponsoractie is voor veel clubs een zeer welkome mogelijkheid om nieuwe materialen aan te schaffen en bijvoorbeeld de trainingsfaciliteiten te verbeteren.

Dit jaar heeft Deen naast de verenigingen ook het Jeugd Sportfonds gesteund. Zij geven sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot en met 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor al die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en soms de sportattributen zoals kleding.

Natuurlijk kan de actie niet plaatsvinden zonder de medewerking van alle klanten en leveranciers van Deen. De klanten bepalen immers welke vereniging de meeste sponsormunten en dus het meeste sponsorgeld krijgt. De leveranciers zorgen voor mooie kortingen op de producten. Net als vorig jaar is dit voor een groot aantal verenigingen aanleiding geweest om de klant er met originele initiatieven toe te bewegen toch vooral de munten in hun clubkoker te werpen. Sommige sportverenigingen hielpen klanten met het inpakken van de boodschappen en liepen zelfs met de tassen mee naar de auto of de fiets. Maar er waren ook veel clubs die uitgebreide sportdemonstraties gaven, van turnen en judo tot en met paardrijden.

Deen heeft met deze sponsoractie 345.000 euro weggegeven aan de sportende jeugd in alle dorpen en steden waar een Deen supermarkt is gevestigd, van Anna Paulowna tot Lisse, van Amsterdam tot Swifterbant. Allemaal prachtige donaties waar de jeugdleden straks veel plezier aan zullen beleven. Afgelopen week hebben alle verenigingen een mooie cheque overhandigd gekregen met het gewonnen sponsorbedrag.

Naast de mooie sponsorgelden heeft Deen dit jaar voor alle deelnemende clubs trainingspakken voor de sportende jeugd beschikbaar gesteld. In totaal heeft Deen 6000 trainingspakken uitgedeeld aan de E en F pupillen. Dit heeft hartverwarmende reacties en foto’s opgeleverd. De kinderen waren zo enorm blij met de trainingspakken waar ze nu enthousiast in kunnen sporten. Klanten van Deen kregen tijdens de sponsorweken veel korting en mooie prijzen waaronder een auto, iPods, iPads, een fiets en andere mooie prijzen.

Jeugdsportfonds
Ambassadrice Dione de Graaff geeft aan dat ieder kind moet kunnen sporten. Sterker nog, ik vind eigenlijk dat elk kind recht heeft om te kunnen sporten. Arm of rijk, dat mag niet uitmaken. Sport verbindt. Op het veld zijn we allemaal gelijk, daar mogen alleen de regels van het spel tellen. En daar mag het geen rol spelen of je ouders veel of weinig geld hebben, of waar je vandaan komt. En daarom ben ik ambassadeur van het Jeugdsportfonds.

Reageren via facebook