8.9 C
Medemblik
21 januari 2021 00:20
Medemblik Actueel.

Update – Winkelcentrum Klaverweide mag van college Medemblik niet uitbreiden

zwaagdijk
Geen verdere uitbreiding

Zwaagdijk-Oost – Het winkelcentrum Klaverweide in Zwaagdijk-Oost krijgt van het college van Medemblik geen medewerking om nog verder uit te breiden. Wel is zij bereid mee te werken aan een verbetering van de verkeersveiligheid en de aanleg van een extra ontsluiting op de Noorderboekert. Deze zijn geheel voor rekening van de ondernemer. 

Topdrukte veroorzaakt regelmatig verkeerschaos

Mensen die tegen het verkeer inrijden is een vaak voorkomend en terugkomend ding op het terrein van het winkelcentrum. Aan de kant van de Action keren mensen om, om dan tegen het verkeer in weer richting de uitgang te gaan. Wij spraken afgelopen weekend nog diverse mensen die ons vertelden dat er iets van zeggen je regelmatig op een scheldkanonade komt te staan van de bestuurders van deze auto’s.

Maar ook op de inrit naar het winkelcentrum is het bij tijd en wijle levensgevaarlijk, afgelopen zaterdag werd er nog een fietser het ziekenhuis ingereden door een automobilist die de fietser over het hoofd zag. Door het realiseren van een tweede ontsluitingsweg moeten deze problemen grotendeels de kop zijn ingedrukt.

Het college stuurt een informatienota naar de gemeenteraad, zij kunnen dan gaan beslissen hoe er verder mee wordt omgegaan.

(Update) – Geen tweede ontsluitingsweg. 

Nu het college duidelijk heeft aangegeven geen verdere medewerking te gaan verlenen aan de uitbreidingsplannen van Leo Entius en zijn ‘Klaverweide’, heeft Entius besloten om dan ook maar geen 2e ontsluitingsweg aan te leggen. ,, Ik ga geen 500.000 euro investeren in een ontsluitingsweg als de gemeente zelf niets doet,” vertelt Entius.

Reageren via facebook