Projectgroep regionalisering brandweer opgeheven, Westfriese gemeenten furieus over kosten

Vooral erg duur.
Vooral erg duur.

West-Friesland – De projectgroep regionalisering brandweer bestaat niet meer. De afgelopen twee jaar heeft de projectgroep dag-in-dag-uit gewerkt aan het ‘regionaliserings-klaar’ maken van onze organisatie. In de beginperiode ging het vooral om het oriënteren naar de best mogelijke organisatievorm en werkwijze daarvan. Later werd het concreter en werden een heleboel plannen ontwikkeld.

Deze zijn nu (nagenoeg) klaar. De projectgroep heeft dus zijn werk gedaan. Vanaf nu neemt het nieuwe management het werk over. De implementatie van alles wat is bedacht wordt onder leiding van het nieuwe management uitgerold. In de afsluitende vergadering van de projectgroep stond Steven van de Looij, mede namens projectleider Jos Stierhout en stuurgroepvoorzitter Hans Romeyn, stil bij het stopzetten van de projectgroep.

Westfriese gemeenten boos over torenhoge extra kosten veiligheidsregio

De VVD Medemblik kon het niet beter verwoorden toen duidelijk werd dat de gemeente Medemblik ruim € 800.000,- extra moest bijdragen aan de veiligheidsregio. Maar ook de VVD van Drechterland is furieus over de enorme kosten die Drechterland moet ophoesten om de veiligheidsregio te laten werken.

Binnen de gemeenteraad van Medemblik bestaat zeer grote weerstand tegen het bedrag dat Medemblik moet ophoesten, CDA-fractieleider Ed Meester kwam zelfs met het plan om dan maar de subsidie die de gemeente Medemblik betaald aan het Park Schouwburg in Hoorn stop te zetten als Hoorn niet inbind en de plannen doordrukt waardoor oa. de gemeente Medemblik dit enorme bedrag boven op het al betaalde bedrag moet betalen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.