Opperdoes pakt eerste periodetitel

Hercules thuis 3-680x481Opperdoes – Zonder veel opsmuk heeft Opperdoes de 1e periode binnen gehaald. Hercules Zaandam kwam deze middag gewoon tekort om de thuisploeg maar enigszins pijn te doen. Want tegen de Zaankanters,onderaan staand met nog geen enkel punt, hoefde de ploeg van Volkert Jan Putting geen bovenmatig inspanning te leveren om de volle winst te pakken. Zo ontspon zich een saai duel die lang niet op gang wilde komen.

Opperdoes begon veel te slap aan de wedstrijd en kreeg de geest pas tegen het einde uit de fles. Er gebeurde voor de doelen bijzonder weinig. Opperdoes kreeg het tempo niet hoog genoeg om er vlot doorheen te komen. Het veld was te lang en er waren veel slordigheden. Zodoende bleven de gasten relatief eenvoudig op de been. Er was dan ook een gelukkig doelpunt voor nodig om de ban te breken. Na ruim 20 minuten, Sebastiaan Meurs besloot in drukte eens te schieten en de bal werd zodanig beroerd dat het de keeper kansloos liet.

Tekst & foto: v.v. Opperdoes

Hierna was er een fase dat het even beter en sneller liep. De spelers vonden elkaar makkelijker, en na een goede actie over de linkerkant van Jerry Kreune kwam Frank Boersma net te kort om de diens lage voorzet binnen te glijden. Wel werd het in deze fase 2-0. Een voorzet van Roy Janssens werd binnen de “16”met de hand beroerd en de uitstekend leidende scheidsrechter  El Ajjaji wees resoluut naar de stip. Kevin Grent faalde niet en gooide de wedstrijd in het slot. Opperdoes wilde niet en Hercules kon niets. Zo was er gedurende een lange periode niets te beleven.

Opperdoes mocht het zichzelf aantrekken dat het een flauwe wedstrijd was. Ook pakte het door gebrek aan scherpte nog een aantal gele kaarten en dat was geheel dom en onnodig. Maar het laatste kwartier was nog wel leuk om zien. Eerst werd een prima voorzet van Grent vallend binnen gekopt door Niels Putting. Luttele minuten later het hoogtepunt van de middag. Roy Janssens, zich bevinden op 25 meter van de achterlijn tegen de zijlijn aan. De keeper een paar meter voor het doel. Janssens scherpe oog had genoeg gezien. Met veel gevoel vertrok de bal van zijn voet. Het leer kreeg de juiste snelheid en hoogte. De bal draaide om het geheel kloppend te maken, genoeg naar binnen om tegen het net in de kruising tot stilstand te komen. 4-0 en daarmee was de koek nog niet op. Grent testte de doelman nog met een fraai afstand schot, en stond vlak voor het eindsignaal toch nog aan het eind van de 5-0. Janssens gaf de afgemeten voorzet en deze werd zeer fraai door Grent binnen geknikt. Zo kwam er een mooi eind aan de wedstrijd die nooit een wedstrijd werd. Wel een prachtig slot van de 1e periode die de toch wel enigszins verrassende titel opleverde. 22 punten uit 8 daar teken je voor. Complimenten en felicitaties zijn daarom ook zijn plaats en daarmee is Opperdoes al verzekerd van een toetje aan het einde van het seizoen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.