Koploper Always Forward paar maatjes te groot voor Strandvogels

De kopsterke Mitch Hofland gaat het duel aan, maar een goal leverde het niet op (foto Jan Laan).
De kopsterke Mitch Hofland gaat het duel aan, maar een goal leverde het niet op (foto Jan Laan).

Onderdijk – Vorige week moest Strandvogels eigenlijk winnen, ALC is namelijk een directe concurrent en daarmee rekende Strandvogels ook af. Tegen Always Forward wilde Strandvogels uiteraard ook wel winnen, maar zou een overwinning niets minder dan een sensatie zijn. Die sensatie kwam er niet omdat de koploper duidelijk liet blijken waarom het titelkandidaat nummer één is.

Tekst: Strandvogels

Om tegen een betere tegenstander een kans te maken is het belangrijk achterin zo lang mogelijk de nul te houden. Daar ging het echter mis bij Strandvogels, want al binnen tien minuten stond Always Forward op 0-1. Een aanvaller van de Horinezen snelde langs de verdediging en schoot de bal netjes binnen bij de tweede paal. Voor deze openingstreffer had Strandvogels al wel drie mogelijkheden gekregen om te scoren uit vrije trappen. Bij de eerste vrije trap waren zowel Peter Dekker als Mitch Hofland dicht bij een goal en bij de tweede was het weer Mitch Hofland die voor gevaar zorgde. De derde vrije trap in successie ging recht in de handen van de keeper.

Goals leverden deze vrije trappen dus niet op, een counter van Always Forward na een kwartier wel. Strandvogels stond hiermee dus 0-2 achter en had het lastig. In de 35e minuut ontsnapte de ploeg toen Always Forward tot tweemaal toe de paal raakte. Strandvogels leek de rust te halen met een 0-2 achterstand, maar vlak voor rust werd de achterstand nog vergroot. De spits van de bezoekers mocht veel te gemakkelijk richting Martijn Weel en rondde netjes af.

Als je dan in de kleedkamer zit en je staat al met 0-3 achter tegen de koploper, dan verwacht je een zware tweede helft. Die kwam er ook, maar de start van de tweede helft was nog veelbelovend. Strandvogels probeerde vooruit te voetballen en toch nog wat van de middag te maken. Dat leek in de 68e minuut ook te lukken toen Jordy Weel op fraaie wijze 1-3 maakte. Genoeg om echt terug in de wedstrijd te komen was het helaas niet, Always Forward nam meer en meer het initiatief over.

Dit leidde in de 74e minuut tot de 1-4 en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld, als ie daarvoor al niet gelopen was. Een minuut na de 1-4 had Strandvogels nog wel zicht op de 2-4, maar de bal belande na een grote kans voor Bryan Broedersz op de paal. Hierna was de pijp wel zo’n beetje leeg bij Strandvogels en een goede ploeg als Always Forward weet daarvan wel te profiteren. Hierdoor werd het door goals in de 77e, 84e en 87e minuut nog een forse afstraffing voor Strandvogels. Maar hoe groot de nederlaag ook is, het kost in alle gevallen drie punten.

De drie punten die volgende week op het spel staan, zijn wat dat betreft veel belangrijker. Dan is Berkhout de tegenstander en die ploeg pakte deze zondag juist zijn eerste punten door ALC te verslaan. Hetzelfde ALC als waartegen Strandvogels vorige week zijn eerste seizoenoverwinning boekte. Het belooft volgende week in Berkhout dus een hete middag te worden.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.