16.3 C
Medemblik
24 september 2020 16:50
Medemblik Actueel.

Bakkerijmuseum Medemblik weer genomineerd voor ‘leukste familiemuseum 2014’ (video)

Medemblik – Vorig jaar mocht de Oude Bakkerij uit Medemblik zich de winnaar noemen. Uit eigen ervaring weten we hoe leuk het is om met je kinderen naar een museum te gaan. Een museumbezoek is niet duur en uitstekend te combineren met een lekkere wandeling .  Kunnen de kinderen ook nog lekker hun energie kwijt!

Het leukste museum voor kinderen is alle dagen vers!

De sfeer van vroeger met de geur van verse koek. Levendig en gastvrij voor jong en oud. Dat is het bakkerijmuseum van Medemblik. Al 32 jaar eigenzinnig en bevlogen, smaak- en spraakmakend.

Bij binnenkomst klingelt de deurbel en zet je meteen een stap terug in de tijd; de oude winkel, een bedrijvige bakkerij en nog meer demonstratieruimtes met chocolade, marsepein, suikerwerk en ijs. Zie hoe het gemaakt en verwerkt worden, tot een lekkernij òf tot eetbaar kunstwerk. Hier leeft de geschiedenis van bakkend Holland en kinderen mogen gewoon meedoen. Voor hun zijn er altijd lekkere extra activiteiten, gerelateerd aan een oude techniek en dat zonder extra kosten en zonder reserveren. Gewoon handen uit de mouwen en de bakker helpen.

Je kunt je ook verkleden als bakker, met een bakfiets op maat op de foto of ruiken aan het geurenspel van de bakkerij. Maar bovenal kan je er al je vragen over cup-cakes, taarten maken en appelflappen vouwen terecht. De echte bakkers vertellen je er graag alles over.

En ook voor volwassenen is het hét adres voor een lekkere en interessante workshop in een bijna vergeten historische bakkerstechniek!

De verkiezing start 31 oktober en duurt tot 1 december.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?