8.8 C
Medemblik
22 september 2020 09:10
Medemblik Actueel.

Uitbreiding 30km-zone Twisk

inritconstructie op de kruising Hoogesteeg-Oostersingel in Medemblik
inritconstructie op de kruising Hoogesteeg-Oostersingel in Medemblik

Twisk – Aan de oostkant van het dorp begint de 30km-zone straks bij de kruising met de Zuiderweg. Op de Dorpsweg komt een inritconstructie. Een inritconstructie is een drempel aan het begin van de straat. Met deze foto van een inritconstructie op de kruising Hoogesteeg-Oostersingel in Medemblik kunt u zich een voorstelling maken hoe het er ongeveer uit gaat zien.

Overgang 30km-zone Gangwerf

Aan de westkant van het dorp begint de 30km-zone straks tussen Gangwerf 18 en 19. Aan twee kanten van de weg komt een bord 30km-zone. Het blijft mogelijk om bij Gangwerf 18 en 19 langs de weg te parkeren.

Kruispunten

In een 30km-zone geldt op alle kruispunten voorrang van rechts. Om de kruispunten meer op te laten vallen worden de gele lijnen vervangen door witte lijnen. De witte lijnen komen alleen op de rijbaan. Zij komen niet meer op de rabatstroken; de stroken waar de voetgangers lopen. Hierdoor wordt de weg smaller.

De Heem-Dorpsweg

In de huidige situatie is het onduidelijk wie er voorrang heeft bij de Heem. De Heem krijgt daarom een inritconstructie. Een inritconstructie is een drempel aan het begin van de straat. Het verkeer op de Dorpsweg heeft dan voorrang.

Voetgangers

Op een paar plaatsen is een trottoir nodig. Vanaf de Dorpsweg richting basisschool de Klaverwoid wordt een trottoir aangelegd. De schoolkinderen kunnen dan veilig naar school en gymlokaal wandelen. Op de Dorpsweg bij de kerk komt een trottoir, net als op de Dorpsweg bij het dorpshuis.

Wegversmallingen

Tijdens de bewonersavond bleek dat een meerderheid van de bewoners geen wegversmallingen wil. Op de Dorpsweg komen geen nieuwe wegversmallingen. De bestaande wegversmallingen blijven. Bij het besluit heeft de gemeente Medemblik meegenomen dat sommige bewoners de snelheid omlaag willen. Dit vanwege trillingen aan hun huizen en snelheid.

Planning

Op 17 november gaan de werkzaamheden van start. De gemeente verwacht eind dit jaar klaar te zijn. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Overlast

Houdt u er rekening mee dat tijdens de werkzaamheden de Dorpsweg soms is afgesloten. U moet dan via de andere kant bij uw woning/bedrijf komen. Als wij bij uw inrit aan het werk gaan, dan geeft de aannemer dit aan u door. Als u zelf grote transporten of werkzaamheden hebt gepland en het is noodzakelijk dat uw bedrijf/woning bereikbaar is, neem dan contact op met de heer René Voors op onderstaand telefoonnummer.

Heeft u vragen? Belt u dan op werkdagen (maandag t/m donderdag) tussen 08.30 en 17.00 uur. Het telefoonnummer is 0229 856000. De gemeente Medemblik is u graag van dienst. Houd zaaknummer en documentnummer bij de hand, dan kunnen zij u sneller helpen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?