Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Always Forward 1

Erwin Neuvel zet Strandvogels op 1-0 in het duel tegen Always Forward in het seizoen 2010-2011. Een ding is zeker, hij zal zondag in ieder geval niet scoren (voor Strandvogels dan ).
Erwin Neuvel zet Strandvogels op 1-0 in het duel tegen Always Forward in het seizoen 2010-2011.(Foto: Strandvogels)

Onderdijk – Eindelijk was ie dan daar, de broodnodige overwinning. Tegen ALC haalde Strandvogels eindelijk drie punten. Op een belangrijk moment ook, want een nieuwe puntendeling of erger nog, nederlaag, had de ploeg diep in de problemen gebracht. Niet dat die problemen nu uit de wereld zijn, maar die wereld ziet er wel weer iets rooskleuriger uit.

Teks: Strandvogels

Voor de tegenstander van komende zondag, Always Forward, ziet de wereld er zeer rooskleurig uit. Afgelopen zondag haalden zij door de overwinning op Berkhout officieus de eerste periodetitel binnen. Officieus, want in theorie kan KGB nog op gelijke hoogte komen. Always Forward moet dan verliezen van Strandvogels (daar werken we graag aan mee!), maar KGB moet naast drie punten ook een achterstand van 11 doelpunten op de Horinezen zien te overbruggen. Dan moet Strandvogels wel een hele goede dag hebben en Hauwert ’65 een hele slechte.

Strandvogels heeft echter niet zo’n slecht trackrecord tegen Always Forward. In het seizoen 2010-2011 bevonden de Vogels zich in een vergelijkbare positie als nu. Het was het eerste jaar in de 4e klasse en na 8 wedstrijden had Strandvogels slechts 4 punten weten te verzamelen. Always Forward had ten tijde van het bezoek aan Onderdijk al 13 punten, maar werd getrakteerd op een 4-0 nederlaag. Ook het seizoen erna won Strandvogels in Onderdijk, met 4-2. Alleen in het seizoen 2012-2013 ging Strandvogels op eigen veld onderuit tegen de Horinezen, het werd toen 1-3.

Always Forward is in 4B met 25 doelpunten op dit moment de meest trefzekere ploeg. Daarbij incasseerde de koploper ook pas 3 goals. Strandvogels doet het met 14 goals ook zeker niet slecht, maar 18 tegengoals is some other cook zou Louis van Gaal zeggen. Er ligt dus een behoorlijke uitdaging te wachten voor de defensie van de Vogels, die tegen ALC weinig weg gaf. Als dat zondag ook weer lukt, dan zit een goed resultaat er best wel in.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.