27.6 C
Medemblik
7 augustus 2020 12:04
Medemblik Actueel.

Maaldag Stoommachine Museum Medemblik groot succes. Ruim 500 bezoekers kwamen meekijken

Uitleg over het opwekken van eigen stroom
Uitleg over het opwekken van eigen stroom

Medemblik – De Maaldag op zondag de 19de was een groot succes. Een groot aantal bezoekers (ruim 500) was er getuige van dat de Stoommachine en de Centrifugaalpomp hun werk deden: iedere minuut ruim 400.000 liter water het IJsselmeer in pompen.

Maar ook de Boele 9, de Stoomhijskraan, trok veel aandacht met het hijsen van boomstammen. En laten we niet de smid vergeten: op zijn humorvolle manier liet hij jong en oud zien hoe je in een ijzeren staaf een roodgloeiende knoop legt. Ook de medewerkers in de kantine hadden een drukke dag. Veel bezoekers namen een kop koffie en keken ondertussen naar de grote schermen, terwijl de kinderen op de kleinere foto’s van het gemaal in elkaar puzzelden.

Dit jaar heeft het museum nog 1 x toestemming van het waterschap om te malen. Dit zal plaatsvinden op de laatste dag dat het museum dit seizoen geopend is en wel op zaterdag 8 november. Het museum is dan geopend van 10.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 22.00 uur. ’s Avonds is dan de traditionele “Lichtjesavond” Het museum is dan rondom verlicht en ook binnen branden de kaarsen en lantaarns, dit in combinatie met de dampen en de geuren van onze werkende stoommachines geeft een heel nostalgische sfeer en je waant je in de tijd van weleer.

Na deze zaterdag gaan het museum in winterslaap om onderhoud te kunnen doen, zondag 9 november is het museum gesloten. Ze zijn dicht tot medio februari 2015.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?