10.9 C
Medemblik
20 september 2020 09:02
Medemblik Actueel.

Vlaginstructie nationale herdenking 10 november MH17

vlag halfstokMedemblik – Minister-president Rutte heeft, met instemming van de ministerraad, een vlaginstructie vastgesteld voor maandag 10 november 2014. Op deze dag vindt de nationale herdenking van de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 plaats. Alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid voeren op 10 november de Nederlandse vlag halfstok. Gemeenten, provincies en diplomatieke vertegenwoordigingen wordt verzocht deze vlaginstructie te volgen.

Bij de Nationale Herdenking die op 10 november plaatsvindt in de Amsterdamse Rai zullen ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig zijn.Naar verwachting zullen ruim 2000 nabestaanden aanwezig zijn.

Tijdens de herdenking worden alle slachtoffers van vlucht MH17 herdacht. Ook de nabestaanden van buitenlandse slachtoffers worden uitgenodigd. De bijeenkomst in de Rai heeft een besloten karakter om de nabestaanden een veilige omgeving te bieden. Het officiële gedeelte wordt op radio en tv uitgezonden, daarna volgt het informele besloten programma.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?