Scarlet Mae bij Jazz & Pop in Cultura Andijk

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-Dw1dhiUMHQ[/youtube]

Andijk – Scarlet Mae is een Nederlandse zangeres, pianiste en componiste met een unieke eigen sound. In haar muziek verenigt ze een enorme diversiteit aan invloeden. Van dixie tot country en van jazzy tot klassiek. Ze viel in eerste instantie op door haar unieke stemgeluid en de veelzijdige combi’s die ze maakt met haar band, waarmee ze direct veel radio aandacht kreeg en op diverse grote podia mocht spelen. Haar muziek is zonnig en licht, roept vaak dromerige sferen op en is nagenoeg altijd puur akoestisch.

Of het nu komt door een aanstekelijk refreintje, een onverwachte solo van het strijkkwartet of de onderliggende melancholie in haar teksten; Scarlet Mae, weet je te verrassen en mee te nemen in haar muziek. Begonnen als klassiek pianiste werd ze tijdens haar opleiding aan het conservatorium al snel verleid door genres als pop, folk en jazz. Stijlen die ze moeiteloos laat samenkomen in haar liedjes.

[pullquote]

Scarlet Mae

manoeuvreert vrijuit tussen stijlen en stemmingen. Van warm en ingetogen tot groots, vrolijk en meeslepend[/pullquote]Live speelt ze met contrabas, gitaar en drums en viool. Haar nieuwe album presenteerde zij in een uitverkocht Bird (Rotterdam) en Paradiso (Amsterdam, januari 2014). De plaat was wekenlang meest beluisterde cd op de 3VOOR12 luisterpaal en wordt overladen met lovende recensies.

Door middel van crowdfunding verwierf Scarlet Mae budget voor het opnemen van haar CD. Daarvoor werkte Marije samen met jazzpianist Daan Herweg (o.a. Caro Emerald) en gitarist Paul Willemsen (o.a. Kris Berry, Beans and Fatback), die het album tevens produceerde.

Scarlet Mae was al live te zien tijdens Eurosonic/Noorderslag, North Sea Jazz Round Town, Appelpop en vele jazzfestivals. Tevens was de band support in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. De muziek wordt veelvuldig gedraaid op stations als Radio 1, Radio 2 en Radio 6. De showcase op Eurosonic resulteerde onder meer in een tournee die in mei 2013 plaatsvond in Groot Brittannië. Hoogtepunt was een concert op het grote showcase festival The Great Escape in Brighton.

Line up: Marije van Rijn leadvocals & keys; Boris Oud double bass & backing vocals;  Silvan van der Zwaag guitar; Joost Wesseling drums & backing vocals; Pablo Kleinsman viool.

Details:

Jazz & Pop heeft ook dit jaar weer van het Fonds Podiumkunsten een subsidie van € 2500,-  mogen ontvangen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.