16.4 C
Medemblik
20 mei 2020 22:37
Medemblik Actueel.

Binnenkort geen Noordhollands Dagblad in de bus? Ze gaan staken

HARLEM-SCHOOL-STAKENWest-Friesland – De redactie van de HDC-dagbladen dreigt met acties als de directie de voorgestelde bezuinigingen handhaaft. In een plenaire redactievergadering spraken 150 redacteuren zich daarvoor woensdagmiddag uit. Van de 226 redactieleden waren er 165 aanwezig in Alkmaar. De directie wil volgend jaar 15 arbeidsplaatsen schrappen en 675.000 euro bezuinigen op de externe redactiekosten.

Als gevolg daarvan wordt het contract met de De Persdienst van Wegener beëindigd en gaan de HDC-kranten artikelen uit De Telegraaf gebruiken. De redactie en hoofdredactie willen de arbeidsplaatsen behouden en de ruimte krijgen om de artikelen van De Telegraaf te bewerken.

De redactievergadering heeft de hoofdredactie gevraagd rechtstreeks met de raad van bestuur van de Telegraaf Media Groep (TMG) in gesprek te gaan om de huidige meerjarenbegroting van tafel te krijgen.

Ook gaat de redactieraad acties voorbereiden voor het geval de eisen niet worden ingewilligd.

Daarmee spreekt de vergadering impliciet uit geen vertrouwen meer te hebben in het overleg met HDC-directeur Tim Klein. Volgens berichten in Adformatie staat diens functie sowieso op de tocht, omdat de raad van bestuur van TMG van hem af wil.

De NVJ steunt de redactie in haar plannen en was woensdag ook aanwezig bij de redactievergadering. De HDC-kranten bestaan uit De Gooi- en Eemlander, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad en een aantal huis-aan-huisbladen.

Reageren via facebook