Geen herbouw uitgebrande Bierkaai Andijk. “boel staat te koop”

Andijk – Kroegbaas Jan Sijm heeft de door hem aangespannen spoedzitting bij het kantongerecht verloren. Sijm eiste van de eigenaar van het uitgebrande pand dat hij het zeer populaire pand weer zou herbouwen maar dat is nu dus mislukt. 

Tegen de verslaggeefster van het NHD  (Premium) vertelde Huisman dat, hij het spul te koop heeft staan. ,,Als Sijm een bodemprocedure gaat voeren, dan kan ik het niet opruimen. Daar zal de buurt niet blij mee zijn.’’ Buurvrouw Mart Koster zou er dolgraag van af willen: ,,Als het stormt dan verspreid de rommel zich. Ik wil die troep niet in de tuin hebben.’’

Opmerkelijk is dat het politierapport over de brand al lang klaar is. Politiewoordvoerster Petrie Koenen bevestigt dit, maar wil niet zeggen wat de conclusie is van de politie. Sijm: ,,Ik mag het rapport niet inzien. Als daar in stond dat de brand door een fout van mij is veroorzaakt, dan had Huisman mij dat natuurlijk in de schoenen geschoven. Dus ik denk dat het ergens anders aan ligt.’’

Commentaar van Kees Huisman: ,,Dit doet niet ter zake. Ik zal Sijm met de oorzaak van de brand om de oren slaan als dat nodig is.’’

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.