27.3 C
Medemblik
8 augustus 2020 23:06
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik 28 oktober – wisselend bewolkt met regelmatig zonnige perioden

bewolktMedemblik – Vandaag hebben wij net zoals gisteren een vrij zonnige dag afgewisseld met bewolking. De temperatuur loopt op tot zo’n 14 á 15 graden. De wind is vrij krachtig 4Bft en waait uit het zuiden.In de nacht naar woensdag daalt de temperatuur naar zo’n 10 graden. 

Woensdag hebben wij te maken met veel bewolking waaruit af en toe wat lichte neerslag valt. De wind is matig 3Bft en draait naar het noordoosten. De temperatuur loopt op tot zo’n 15 graden waar 12 graden normaal is. Ook donderdag is een bewolkte dag met nog steeds te hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.

Vrijdag en zaterdag zijn vrij zonnige dagen met nog hogere temperaturen, het wordt vrijdag 16 en zaterdag zelfs 17 graden met vrij veel zon.

Boven het oosten van Europa is een krachtig en omvangrijk hogedrukgebied aanwezig. Ons land bevindt zich aan de westflank van dit hoog met als gevolg dat er met een zuidelijke stroming tamelijk droge lucht naar ons toe stroomt. Echter in de onderste deel van de grenslaag is deze lucht met name vannacht en (vroege) ochtend vochtig. Een koufront net ten noorden van Schotland bereikt komende avond het noorden van de FIR, woensdagochtend de Wadden en ligt woensdagmiddag verzwakt van het noordoosten naar het zuidwesten. De invloed van het oostelijke hoog verdwijnt dan, terwijl boven de Britse Eilanden de luchtdruk juist stijgt en er een nieuw centrum van hogedruk op de kaarten verschijnt, hetgeen de verklaring is voor het in activiteit afnemende koufront.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?