Medemblik Actueel.

Algemeen

Uitslag fotowedstrijd ‘Met de lens op Medemblik’

Vanaf juni tot en met 15 september hield onze gemeente de fotowedstrijd ‘Met de lens op Medemblik’. De jury heeft uit de ongeveer 220 inzendingen vijf prijswinnaars gekozen. 

Medemblik – Afgelopen week beoordeelde de jury de beelden. De jury bestaat uit fotograaf Marcel Rob, wethouder Joset Fit en communicatiemedewerker Ria Ursem. Het was een hele opgave om uit alle inzendingen de winnende beelden te selecteren. Joset Fit: ‘We hebben gekeken of de gemeente op een bijzondere en pakkende manier in beeld is gebracht. De ingezonden foto’s laten de mooiste plekjes in de gemeente zien door de ogen van onze inwoners. Die zien heel goed de weidse schoonheid van deze streek’. Foto’s in het genre landschap en natuur (veel wolkenluchten) zijn in de meerderheid. Verder zijn er foto’s bij van evenementen in Medemblik-stad en in de dorpen.

Prachtige sfeerbeelden

Uit de inzendingen zijn vijf winnende foto’s gekozen. Het zijn prachtige en herkenbare sfeerbeelden uit de gemeente. Er is ook beoordeeld op de kwaliteit van de foto, zoals belichting, compositie en kleurgebruik.

De winnaars

De winnende fotografen zijn: Koos Dol met zijn ‘Doorkijkje vanaf de Kleingouw in Andijk’; ‘De mannen bij het havenhoofd in Medemblik’ door Robert Gieling; ‘Bijzondere wolkenlucht (Cumulonimbus) boven de dijk en IJsselmeer bij Medemblik’ door Ellen Slort; ‘De Kwikkelse brug in de mist’ door Harry Kool en  ‘Een romantisch tafereel aan het Oosteinde in Oostwoud’ door Sterre Groot.

Aanmoedigingsprijzen

De jury zal twee extra aanmoedigingsprijzen uitreiken. Tijdens de prijsuitreiking maakt zij bekend wie de nummers 1, 2 en 3 zijn geworden en wie de aanmoedigingsprijs krijgen.

Prijzenpakket voor winnaars en foto’s worden tentoongesteld

De winnaars van de eerste drie prijzen ontvangen een pakket met streekproducten en een afdruk van hun foto. Voor de overige twee winnaars is er een bon en een afdruk van de foto. Alle vijf uitverkoren foto’s hangen vanaf volgende week bij het klantcontact Centrum in het gemeentehuis.

U kunt uw foto terugzien in bijvoorbeeld de gemeentegids of gemeentepagina

Eén van de wedstrijdvoorwaarden was dat de inzender het beeld rechten vrij beschikbaar stelt aan de gemeente. Zo kunt u de foto’s terugzien in de gemeentegids, op de gemeentepagina, de website of op social media. Wij bedanken iedereen die zijn of haar foto(‘s) heeft ingezonden.

Over de uitslag van deze wedstrijd wordt niet gecorrespondeerd.

Medemblik Cumulonimbus Mammatus fotograaf Ellen Slort
Cumulonimbus Mammatus fotograaf Ellen Slort
Medemblik havenhoofd fotograaf Robert Gieling
havenhoofd fotograaf Robert Gieling
Medemblik, Kwikkelse brug fotograaf Harry Kool
Kwikkelse brug fotograaf Harry Kool
Oostwoud Oosteinde fotograaf Sterre Groot
Oosteinde fotograaf Sterre Groot

 

Reageren via facebook