Medemblik Actueel.

Voetbal

DVO Wognum Nicols 2 pakt de punten bij Andijk

[adrotate group="2"]

Wognum – Vrijdagavond stond in sporthal de Bloesem de hoofdklasse wedstrijd DVO Wognum Nicols 2 tegen Andijk 1 op het programma. Na 3 nederlagen op rij, pakten de Nicols de week ervoor eindelijk de eerste punten tegen Plein’83 2 (1-4). Ook deze avond eiste coach Rudi Fine niets minder dan de overwinning.

Tekst: DVO Wognum Nicols

Andijk was de competitie sterk gestart (wat niet door de nieuwe tenues kan komen…) en bevond zich met 9 punten uit de eerste 4 wedstrijden bij de bovenste plaatsen. DVO Wognum Nicols 2 was dus vooraf gewaarschuwd en begon wat nerveus aan de wedstrijd, waarbij de focus vooral lag op geen doelpunt tegen krijgen. Andijk was met een beperkte (in aantallen) selectie gekomen en hadden geen wissels.

Beide ploegen speelden voorzichtig en het schouwspel in de eerste helft bracht het publiek daardoor niet op de banken, maar in de tweede helft (0-0 ruststand) nam het spektakel langzaam toe. Wietse Sijm wist een steekbal van Bas Bijman op enigszins bijzondere wijze tot doelpunt te promoveren.

Na de 1-0 leken de Nicols de controle over de wedstrijd te hebben, zeker aangezien Andijk geen wissels had en daardoor geen druk kon zetten. Toch bracht de scheidsrechter de spanning nog enigszins terug door Ferdy Kaleveld ineens op een gele kaart te trakteren.

De Nicols overleefden echter de ondertal situatie, maar werden een paar minuten later wederom door de scheidsrechter in verlegenheid gebracht. Op intuïtie, het gebeuren vond namelijk plaats in de rug van de scheidsrechter, kreeg Robin Boots een gele kaart voor het ten val brengen van een verdediger van Andijk (die zelf struikelde). Wederom wist Nicols de ondertal situatie te controleren, waarbij de krachten van Andijk inmiddels zo waren afgenomen dat zelfs met 3 man er nog redelijk simpel kon worden rondgespeeld. Vlak voor tijd ontving Kaleveld de bal, passeerde hij zijn tegenstander en stak de bal op Robin Boots die wegdraaide bij de keeper en beheerst afrondde. Wedstrijd beslist!

DVO Wognum Nicols 2 klimt met de 2e overwinning uit het dal naar de gedeelde 6e plaats en maakt zich op voor de altijd spectaculaire wedstrijd tegen Zwaag, waar oud DVO spelers Heus en Majoor spelen.

Reageren via facebook