12.4 C
Medemblik
7 juli 2020 23:20
Medemblik Actueel.

SG Newton – Fairtrade Diner voor Madat Nepal

nepalHOORN – De 4e jaars leerlingen van de Cooking & Skills-klas van SG Newton uit Hoorn verzorgen donderdag 6 november a.s. voor de vierde keer een diner voor de stichting Madat Nepal. In samenwerking met de werkgroep Fairtrade Hoorn koken de scholieren met uitsluitend fair trade biologisch verantwoord geproduceerde ingrediënten. Verder zijn de koffie, thee en wijn van fair trade herkomst. De netto-opbrengst van deze avond gaat naar de Stichting Madat Nepal.

Voor de leerlingen van SG Newton is dit een bijzonder diner. Niet alleen koken ze voor een goed doel, maar door het gebruik van fair trade producten steunen ze ook boerencoöperaties in ontwikkelingslanden. Door deze avond met uitsluitend fair trade producten te werken worden keuterboeren in o.a.  Afrika en Azië geholpen. De boeren ontvangen voor hun producten een eerlijker prijs, waardoor ze het beter krijgen en bovendien in staat zijn duurzamer te produceren.

Nepal

De Stichting Madat Nepal bestaat al twintig jaar en ondersteunt in Nepal verschillende projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Met het ingezamelde geld wordt er onder andere voor gezorgd, dat de Nepalezen schoon drinkwater krijgen. Verder besteedt de stichting geld aan de verbetering van het onderwijs. Beide organisaties zijn tijdens het diner op de school aanwezig. Fairtrade Hoorn heeft deze avond op SG Newton een verkooppunt.

De kosten voor het diner, exclusief drankje, zijn 25 euro p.p. Er is plaats voor honderd gasten. Dit bijzondere diner wordt gehouden vanaf 18.00 u. in l’Orangerie, het restaurant van de school.

Voor reserveren: (0299)-552010.

Meer info: www.sgnewton.nl, www.madatnepal.nl of www.fairtrade-hoorn.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?