Johanna Neefjes-Donders vierde zondag haar 100ste verjaardag!

De 100-jarige Johanna Neefjes-Donders ( foto de Andijker)
De 100-jarige Johanna Neefjes-Donders ( foto de Andijker)

Andijk – Afgelopen zondag, 26 oktober 2014, vierde mevrouw Neefjes in Sorgvliet dat ze honderd jaar geleden werd geboren. Een bijzondere gebeurtenis, met taart, een receptie met een borrel en daarna dineren met de familie. In relatief goede gezondheid, helder van geest en met een blij gemoed.

Op 15 oktober 1918 komt zij vanuit Oost en West Souburg naar Den Helder, trouwt er na een gelukkige jeugd een dag voor haar twintigste verjaardag met korporaal torpedist Cornelis Neefjes – “Een mooier cadeau kon ik me niet wensen die dag!” – en reist hem op 14 november 1936 achterna naar Soerabaja. Daar wordt zoon Cor geboren in 1937. Na hun terugkeer naar Amsterdam wordt dochter Jenny in 1945 op het Sumatra Plantsoen geboren en na nog een verhuizing naar Den Helder ziet in 1949 zoon Paul het levenslicht.

“Ik ben nu wel een ster in dingen vergeten,” glimlacht mevrouw Neefjes, “maar ik kijk uit naar mijn verjaardag.” En ook naar het komende seizoen, want het koppel zwanen in de vijver voor haar raam volgt ze al jaren en ook de pulletjes worden geteld komend voorjaar.

Bron & foto: De Andijker

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.