15.8 C
Medemblik
20 september 2020 13:34
Medemblik Actueel.

v.v. Opperdoes blijft ongeslagen na winst op Blauw-Wit

Blauw Wit uit 13-497x395Opperdoes – Ook op de 7e speeldag heeft Opperdoes de volledige 3 punten in bezit weten te houden. Dit keer tegen het voor Opperdoes altijd lastige Blauw-Wit. Daar leek het het 1e half uur niet naar uit te zien. De bezoekers speelde de thuisploeg volledig weg en die kon alleen maar achter feiten aan lopen. De bal ging zeer gemakkelijk van voet tot voet met veel diepgang in de aanvallen. Het mocht een klein wonder genoemd dat de wedstrijd niet in deze tijdsspanne was beslist. De kansen voor Opperdoes waren legio maar de keeper, lat en de arbitrale leiding waren debet aan het niet scoren van de ploeg van Volkert Jan Putting. Zo werden de inzetten van o.a. Roy Janssens en Kevin Grent gekeerd door de veelvuldig geteste doelman van Blauw-Wit. Ook de prachtige kopbal van de ouderwets in de voorhoede geplaatste Frank Boersma had een beter lot verdiend dan uiteen spatten op de lat.

Tekst & foto: v.v. Opperdoes

De grootste kans op een doelpunt was evenwel een doelpunt. Maar volgens de assistent scheidsrechter aan Blauw-Wit kant stond Boersma buitenspel op moment van intikken. De scheidsrechter van dienst ging daar jammerlijk in mee. Want de bal was allang onderweg toen Boersma in beweging kwam, en uit de rug van de verdediger de keeper het nakijken gaf. Zo bleef het dus nog steeds gelijk en geleidelijk aan kreeg de thuisploeg misschien het idee dat het bij de tegenstander niet allemaal gemakkelijk zou gaan. De ploeg werd feller en Opperdoes ging te veel mee in het opportunistische spel van Blauw-Wit. Het werd onrustig in de passing. Het overleg was weg en zodoende ook het voetbal. Dan dient er simpel gespeeld te worden en moeten de tierlantijntjes achterwege blijven. Dit brak Opperdoes na een 35 minuten bijna op. Gelukkig is daar dan nog altijd Jaap Zwaan. Nog niet in beeld geweest, maar cruciaal reddend met de voet.

De 2e helft bracht niet het voetbal terug. Het bleef onrustig aan de kant van Opperdoes. Het liep teveel achteruit en gaf een aantal hoekschoppen en vrije trappen aan de zijkant van het 16 meter gebied weg. Dit heeft als gevolg natuurlijk dat de thuisploeg met hun fysiek voor veel dreiging kon zorgen. Dit viel allemaal uiteindelijk wel mee, al gaf Opperdoes wel te vaak de gelegenheid. Het spel van het 1e half uur was weg en kwam ook niet meer terug. Dus was het ook niet zo verwonderlijk dat de voorsprong uit een dood spel moment kwam. Op het uur. Een vrije trap aan de rechterkant. Een meter of 25 van de achterlijn. De linkervoet van Janssens draait de bal heerlijk in en de mee opgekomen Peter Smit knikte het leer bekeken in de linker hoek. De voorsprong was toch wel bevrijdend en Opperdoes en ging weer wat vrijer spelen. Er werd weer wat beter met de ruimte om gesprongen en er ontstonden wat kansjes. Toch was het noodzakelijk om de voorsprong nog wat ruimer te maken, want leunen op de magere voorsprong kon ook niet. Daarvoor bleef het te onrustig in de ploeg. De ingevallen Sven Sinkeldam zorgde voor de uiteindelijk voor de beslissing. De diep gespeelde bal werd slim door Janssens genegeerd en de over hem heen komende Sinkeldam dook vrij op voor de doelman. Deze kwam uit, maar de oplossing van de Opperdoes aanvaller was subtiel. Met een prachtig boogballetje bracht hij de 0-2.

De eindstand kwam uiteindelijk ver in blessuretijd op 1-2, maar dit bracht de 6e zege van het seioen niet meer in gevaar. Door het verrassende verlies van E.V.C. bij Wieringermeer is de 1e periode titel nu binnen handbereik. Dit dient dan komende zaterdag, 1 november, te gebeuren in Opperdoes. De tegenstander heet dan Hercules Zaandam. Aanvang 14.30 uur.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?