5.8 C
Medemblik
3 december 2020 14:15
Medemblik Actueel.

Noord-Hollandse Winters? Autodieven zijn er gek op.

Medemblik – Vannacht gaat de wintertijd in en worden de dagen nog nét weer iets korter. Voor autodieven zijn die langere winternachten perfecte omstandigheden om toe te slaan, blijkt uit onderzoek van glasschadespecialist Carglass.

In de maanden november tot en met maart neemt het aantal ingeslagen zijruiten met maar liefst twintig procent toe in vergelijking met de rest van het jaar. Het bedrijf bekeek de cijfers van de afgelopen tien jaar en kwam tot de conclusie dat Noord-Holland het meest heeft te vrezen voor auto-inbraken,schrijft onze nieuwspartner RTV NH

Vorig jaar werd er in deze provincie op de 10.000 auto’s gemiddeld 161 keer ingebroken. Dat was meer dan in Groningen, Drenthe, Zeeland en Friesland bij elkaar.

Koevoet

Daarnaast gebruiken criminelen steeds modernere technologieën bij het inbreken en wordt de koevoet vaker en vaker thuis gelaten. Zo wordt bluetooth gebruikt bij het vinden van kostbare spullen in auto’s, zoals telefoons, tablets en laptops.

Carglass denkt dat te weinig automobilisten zich bewust zijn van het feit dat criminelen hun auto ook gewoon zonder braakschade kunnen openen. Van wie zijn auto op afstand vergrendelt, kan zomaar het signaal worden opgepikt. Met een speciale ontvanger kan de auto dan worden geopend.

Reageren via facebook