Weerbericht Medemblik 24 oktober – Vrij veel bewolking en vooral vanavond van het westen uit regen.

stevig regenMedemblik – Vandaag is het zwaar bewolkt en af en toe valt er (mot)regen. Later in de avond trekt een gebied met regen over onze regio. De maximumtemperatuur ligt rond 14 graden. De zuidelijke wind is  mogelijk enige tijd vrij krachtig.In de nacht naar zaterdag trekt de regen naar het oosten weg. De temperatuur daalt naar 10 graden. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag is er in het algemeen veel bewolking en is er een kleine kans op een bui. Aan het einde van de middag klaart het in het westen op. De maxima worden ongeveer 14 graden. De wind draait naar het westen en is meest matig.

Boven ons land heeft in de grootste deel van de beschouwde periode te maken met een zuidwestelijk stromingspatroon waarin tamelijk zachte en vochtige lucht wordt aangevoerd. Een laag in de buurt van IJsland blijft vrijwel stationair. Het polaire front behorende bij het laag bij IJsland ligt boven Schotland en het noorden van Ierland en beweegt langzaam in onze richting. In de warme sector waarin ons land bevindt, zijn er enkele barokliene zones te onderscheiden waarmee iets grotere neerslagkansen gemoeid zijn. Het golvende koufront bereikt zaterdagnacht de westkust en verlaat zaterdagavond het oosten.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.