Voedselbanken krijgen subsidie om armoede te bestrijden

West-Friesland – Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt 350.000 euro beschikbaar dat Voedselbanken Nederland gaat gebruiken voor de bestrijding van armoede. Dit maakte ze in Utrecht bekend tijdens een bijeenkomst in het kader van de internationale dag van de armoede. Met het bedrag steunt de staatssecretaris een pilot die tot doel heeft om meer gezonde en voedzame maaltijdsoepen te kunnen maken voor mensen die weinig geld hebben om van rond te komen.

In november start in Amsterdam de pilot ‘Soeper’. Dit is een project waarbij ondermeer Stichting Manna, telers en een grote supermarktketen bij restaurant Soupalicious niet verkocht voedsel aanleveren dat anders weggegooid zou worden. Soupalicious wil met het gratis aangeboden voedsel een deel van zijn capaciteit inzetten om maaltijdsoepen te maken en in te vriezen. Op deze manier kunnen de voedselbanken meer gezonde en volwaardige maaltijden aanbieden aan de klanten die hier op zijn aangewezen.

Bij de toekenning van het subsidiegeld deed staatssecretaris Klijnsma verder een oproep aan gemeenten om bij het terugdringen van armoede ook nauw samen te werken met particuliere instellingen zoals de voedselbanken.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.