Scholten Groep Wognum achter faillissement 2 Hema vestigingen

Wognum – Een franchisenemer van HEMA heeft woensdag faillissement aangevraagd voor twee winkels van de warenhuisketen in Nijkerk en Hoevelaken. De filialen verkeerden in financiële nood en gingen woensdag niet meer open. Een woordvoerder van HEMA meldde woensdag dat de problemen ‘volstrekt niet’ exemplarisch zijn voor de keten.

HEMA had de leveringen aan de twee filialen eind vorige week al stopgezet, waarna de twee winkels in het weekend hun deuren gesloten hielden. Maandag gingen de filialen wel weer open. Daarop bekeek HEMA op het hoofdkantoor of de financieel penibele situatie inmiddels was verbeterd. “De situatie was echter ongewijzigd en dus werd de levering niet hervat”, aldus de zegsman.

Achterstand huurbetaling

Verhuurder van de HEMA-panden in Nijkerk en Hoevelaken Scholtens Groep uit Wognum meldde woensdag via een woordvoerder dat de franchisenemer een achterstand had in de huurbetalingen.

Eigen verantwoordelijkheid

“In de kern zijn franchisenemers zelf verantwoordelijk voor hun filiaal”, aldus de zegsman van HEMA, daarbij benadrukkend dat de keten met ongeveer honderd franchisers werkt in 260 filialen. “Het gaat hier om een lokale ondernemer met financiële problemen.” HEMA heeft in Nederland meer dan vijfhonderd winkels.

Als faillissement wordt uitgesproken, wordt een curator aangesteld als bewindvoerder. HEMA zal daarmee in gesprek gaan over de toekomst van de twee winkels.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.