Pim Ligthart (Twisk) aan de leiding tijdens de vierdaagse van Amsterdam

pim ligthartTwisk – De uit Twisk afkomstige  baanwielrenner Pim Ligthart (26) en Jasper de Buyst voeren na de vierde dag van de Zesdaagse van Amsterdam het klassement aan. De in Twisk woonachtige Ligthart en zijn Vlaamse partner namen de leiding over van de Nederlander Nick Stöpler en de Duitser Leif Lampater.

De andere Noord-Hollanders, Niki Terpstra en Yoeri Havik, staan na de vierde dag op de vierde plaats. Ze hebben een ronde achterstand op de koppels Ligthart/De Buyst en Stöpler/Lampater.

Contract verlenging

Ook werd duidelijk dat Pim Ligthart zijn contract bij Lotto-Belisol heeft verlengd. De Nederlandse renner blijft in ieder geval tot eind 2016 bij de Belgische equipe, meldt Lotto donderdag. “Ik vind het jammer dat ik dit seizoen geen zege heb kunnen behalen”, zegt de 26-jarige Ligthart, die begin dit jaar overkwam van Vacansoleil.

“Gedurende het jaar heb ik veel werk verzet in dienst van de ploeg en heb ik mezelf veel in de kijker gereden onder meer met mijn ontsnappingen in de Vuelta”, vertelt de Nederlands kampioen van 2011. “Volgend jaar ga ik weer vol voor een overwinning.”

Naast Ligthart blijven ook Tosh Van der Sande en Dennis Vanendert langer bij het team. De Belgen tekenden voor een jaar bij.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.