Weerbericht Medemblik 22 oktober – eerst nog windstoten later knapt het op.

Regen en harde wind
Regen en harde wind

Medemblik – Vanochtend zijn er nog buien met zware windstoten. De middagtemperatuur wordt ongeveer 12 graden. De wind is west tot noordwest en is krachtig tot hard 7Bft. In de middag neemt de wind geleidelijk af. In de nacht naar donderdag is het bewolkt en kan er nog een enkele bui vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 7 graden. De wind draait naar zuidwest en neemt af naar zwak tot matig.

Donderdag overdag komen er geleidelijk enkele opklaringen en is het overwegend droog. De middagtemperatuur komt uit rond een graad of 12. De zuidwestenwind is zwak tot matig.

Tot en met het weekend zijn de verschillen tussen de clusters klein; allen tonen de hoogterug ten oosten van ons land en een hoogtelaag bij IJsland. Voor volgende week zijn de verschillen groter, hoewel vrijwel alle EPS-leden toch een meer doorstroomde oplossing laten zien. De blokkerende hoogterug boven de Britse Eilanden, die gisteren nog in de oplossing zat, is verdwenen. Pas in de tweede helft van volgende week laat zo’n 40% van de leden een zuidelijker variant hiervan zien. De eerste dagen is de pluim dan ook vrij smal, met een licht stijgende temperatuur en weinig neerslag. In het weekend nemen de neerslagkansen wat toe. Op de langere termijn neemt de spreiding toe, hoewel met een overwegend zuidwestelijk aanvoer tot midden volgende week, de temperaturen rond of wat boven normaal blijven. Ook in de wind geen grote uitschieters.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.