Nederlands Kampioen Rob Hartog sluit seizoen met overtuigende overwinning af.

Abbekerk – Team Hartog – Racing Against Cancer heeft het seizoen van 2014 afgesloten met een klinkende overwinning in de gecombineerde OW Cup 600/1000 klasse welke werd verreden tijdens het Acceleration Event in Assen. Het publiek kon op de baan genieten van trainingen en races in zowel motor- als autosport in de FA1, Legend SuperCup, MW-V6 Pick-up, Dutch Supercar Challenge. Er was een open paddock dus voor de toeschouwers was het smullen om al deze auto’s en motoren van dichtbij te bekijken en zeker te horen. Vrijdagavond verzorgde David Hasselhoff een daverend muziekfeest in de TT-Hall en Gerard Joling deed dit op zaterdagavond nog een keer dunnetjes over met Das “Foute” Bierfest.

Op vrijdag vonden de vrije trainingen plaats voor de OW Cup welke dit weekend als een combiklasse was vertegenwoordigd waarin de 600cc en 1000cc motoren gezamenlijk de baan op gingen. Tijdens de vrije trainingen was Rob Hartog de snelste geklasseerde rijder in zowel de 600 als het overall klassement. Zaterdag stonden er twee kwalificaties gepland. In beide kwalificaties wist Hartog de snelste tijd voor zich op te eisen. In de tweede kwalificatie werd deze zeker gesteld door een verbetering van zijn tijd in de eerste sessie.

Op zondagochtend stond de 15 ronden tellende race op het programma en ondanks het slechte weer wat op komst was, waren de omstandigheden tijdens de race nog prima. Gedurende de race was het gevoel op de NIWA Suzuki goed en wist Rob vanaf de leidende positie zijn voorsprong iedere ronde wat te vergroten, om uiteindelijk met ruim 24 seconden voorsprong op de nummer 2 de finishlijn te passeren. Leuke bijkomstigheid was dat NIWA Racing Team collega Jerrey Duits naast Rob het podium mocht betreden en na zijn zware crash op Oschersleben het seizoen uitstekend heeft afgesloten. Ook NIWA Junior rijder Nick Vlaar kan terugkijken op een geslaagd weekend, met een PR verbetering naar 1:46,5.

Het kampioenschap is mede mogelijk maakt door de trouwe sponsors van Rob Hartog

sponsors

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.