Extra geld naar werkbedrijf West-Friesland. Minister trekt de knip.

West-Friesland – Alle 35 regionale Werkbedrijven krijgen voor de opstart van de Participatiewet een miljoen extra. Het geld moet ertoe leiden dat alle Werkbedrijven op tijd aan de slag kunnen met het aan het werk krijgen van mensen met een beperking. Dat heeft staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA) dinsdag bekendgemaakt.

Het tot nu beschikbare budget voor de Werkbedrijven komt pas na 1 januari, als de Participatiewet ingaat, beschikbaar. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten had daarom bij Klijnsma aangedrongen op budget voor de aanloopperiode.

Het geld moet de samenwerking tussen het UWV, de regionale werkgevers, vakbonden en onderwijsinstellingen vergemakkelijken. “Het succes van de Participatiewet valt of staat met een goede samenwerking in de regio”, verklaart Klijnsma. “Daarom wil ik in deze opstartfase extra ondersteuning bieden om dit mogelijk te maken.”

In de Participatiewet worden de Wajong, Wet werk en bijstand en de Wet sociale werkvoorziening samengevoegd. Gemeenten zijn daarbij verantwoordelijk voor het begeleiden naar werk of een andere vorm van maatschappelijke ondersteuning. Voor die begeleiding krijgen de gemeente één budget. De invoering van de nieuwe wet moet de komende jaren een structurele bezuiniging van veertig miljoen euro per jaar opleveren.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.