7.9 C
Medemblik
20 januari 2021 10:56
Medemblik Actueel.

Lekker uitwaaien? Bezoek de open dag werkterrein Kust op Kracht

plezierWest-Friesland – Op de laatste zondag van oktober kunt u nog even lekker uitwaaien én de unieke kustversterking bij Petten bezoeken. Zondag 26 oktober stelt het Hoogheemraadschap het werkterrein van de kustversterking open voor bezoekers. Dat kan met de zonnetrein die gratis tussen Informatiecentrum Kust Zand tegen Zee en het project pendelt. Verder zijn in een minibioscoop indrukwekkende luchtopnames van het project te zien en kunnen kinderen dijken bouwen en zandtekeningen maken.

Zij stellen u graag in de gelegenheid om waterwerken van dichtbij te bekijken. Zondag 26 oktober kan dat bij het kustversterkingsproject Kust op Kracht. De uitvoerende aannemerscombinatie Boskalis/Van Oord past deze dag het werkterrein aan, zodat u het werk veilig kunt bekijken.

Minibios

Bij het Informatiecentrum Kust is deze dag van alles te beleven: u kunt met de zonnetrein over de Pettemer Zeewering naar het project. Bij het project kunt u op de foto op het nieuwe duin. Ook is dit de laatste kans om het huidige fietspad te zien voor het verdwijnt onder het zand! In een minibios bij het informatiecentrum zijn spectaculaire filmopnames van de kustversterking vanuit de lucht te zien. Verder kunt u kennis maken en op de foto met de nieuwe landelijke campagne onswater.nl. En kinderen kunnen dijken bouwen, zandtekeningen maken en op de foto in een zeepbel in het informatiecentrum.

Nieuw boek over de Hondsbossche

Op deze dag is er in het informatiecentrum ook gelegenheid om kennis te maken met een nieuw boek met interessante informatie over de kust tussen Camperduin en Petten en de achterliggende polders. Door de huidige zandsuppleties aan de zeewering brengt het HHNK de kustlijn bij Petten weer terug naar waar die ongeveer in 1730 lag, zo kan op basis van dit boek, Het land achter de Hondsbossche, worden geconcludeerd.

Toegangskaartjes

U bent op zondag 26 oktober van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom in het Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, Strandweg 4 in Petten. U kunt in het informatiecentrum een gratis toegangskaartje ophalen voor een bezoek onder begeleiding aan het werkterrein. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het informatiecentrum.

Reageren via facebook