Zaalvoetbal WMC – DVO Wognum Nicols 2-7

Wognum – DVO Wognum Nicols mocht naar het verre Noord-Oosten om te spelen tegen WMC te Winschoten. WMC ook een promovendus net als DVOWN is een ploeg die het tot vanavond in de competitie wisselend doet en wel punten pakt. Voor DVOWN moesten de eerste punten nog komen.

Tekst: DVO / Wognum Nicols

Eindelijk Robert Zwaan en Max Keizer weer terug. Blessureleed hield deze zaalvoetballers gedurende lange tijd aan de kant. Dat ze weer terug waren was gelijk te merken aan de kracht die DVO kon laten zien.

DVOWN deed in het geheel niet onder voor WMC. Het spel golfde over en weer waar kansen op scoren aan beide kanten vielen. Het was toch WMC wat door een verdedigende fout aan de kant van DVOWN het doel wist te vinden. 1-0 in de 7e minuut. Het duurde niet lang voor de aanvoerder van DVOWN Ferdy Kaleveld het doel wist te vinden. De 1-1 voelde als een bevrijding. De ploeg rook dat er meer in zat en drukte goed door waardoor deze keer de kansen wel verzilverd werden.

Door Goals van Niels Eijkenaar die de 1-2 aantekende en vervolgens Ferdy die de 1-3 met een snoei hard schot de keeper verraste.

De ban was gebroken en WMC moest jagen en op zoek naar de aansluitende treffer. In de ruimte die ontstond scoorde Niels de 1-4 en vervolgens kon DVOWN op jacht naar meer. De slecht leidende arbiter reageerde niet op een charge van de keeper van WMC die Milco Leijen volledig onderuit haalde met 2 benen naar voren buiten zijn doelgebied. Een van de coaches (Jaap Kaleveld) van DVOWN liet zich teveel lijden door emoties waardoor hij rood mocht ontvangen voor een domme actie.

Als Milco (wel geblesseerd) vervolgens de 1-5 binnen schiet is de rekening gelijk getrokken. In de laatste minuut voor de rust wist Ferdy nog de 1-6 binnen te schieten en kon DVOWN zich opmaken voor een 2e helft waarin het niks mocht weggeven.

De 2e helft was een gelijk beeld als de 1e helft alleen waren de overtredingen van invloed op de kwaliteit. DVO mocht maar liefst 4X een 10 meter trap nemen en stond op het bord zelf met 2 overtredingen. Milco scoorde nog de 1-7 uit een 10 meter trap maar de overige misten het doel. Dat WMC de 2-7 scoorde was vervolgens ook de eindstand en DVOWN kon met een tevreden gevoel terug naar het Westen.

De eerste punten zijn binnen en laten we hopen op een goed vervolg. Doelpuntenmakers DVOWN: Ferdy Kaleveld 3, Milco Leijen 2, Niels Eijkenaar 2

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.