Weerbericht Medemblik 18 oktober – Nazomers weekendje. Daarna herfst.

zonMedemblik- Vandaag is er vrij veel sluierbewolking, waardoor de zon maar slecht te zien zal zijn. In de ochtend kan er af en toe wat lichte regen vallen, maar verder blijft het droog. De temperatuur loopt op naar zo’n 20 á 21 graden. De zuidelijke wind is (vrij) krachtig.

In de nacht naar zondag zijn er opklaringen, maar ook enkele wolkenvelden. De minima komen uit rond 14 graden. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Zondag begint met zon, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe en is er kans op (lichte) regen. Later in de middag klaart het weer op. De temperatuur loopt op naar zo’n 20 á 21 graden. De wind blijft zuidwestelijk en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Na het weekend komt er een weersomslag, het wordt gevoelig frisser met  elke dag regen, op dinsdag kan er zelfs veel regen gaan vallen en mogelijk staat er dan ook een zeer krachtige wind. De temperatuur zal ook amper meer boven de 13 á 14 graden uitkomen wat vrij normaal is voor de tijd van het jaar.

Aan het begin van de periode bevinden we ons, achter een koufront wat op zondag passeert, in een zonale stroming met aanvoer van polaire lucht. De restanten van dan ex-huricane Gonzalo trekken op maandag de oceaan over en komen als -aanvankelijk uitdiepend- laag op dinsdag boven de Noordzee te liggen. Dit zorgt dan bij ons mogelijk voor veel wind en veel regen. Dit laag trekt vrij snel door en wordt op woensdag gevolgd door een rug, horend bij een hoog boven de Golf van Biskaje. Dit geeft een paar rustige dagen met een meest westelijke stroming, waarna op zaterdag een volgende storing passeert. Daarna bouwt zich een hoog op boven de Britse Eilanden.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.