Eerste 150 zonnepanelen verkocht bij ‘Coöperatie Zonnedak Interpack’

zonnepanelenMedemblik – De kop is er meteen af: Medemblikkers hebben de eerste 150 zonnepanelen van de beschikbare duizend panelen aangeschaft en de teller staat nog lang niet stil. De panelen van de Coöperatie Zonnedak Interpack komen op het dak van Interpack Westfriesland in Andijk. De gemeente Medemblik staat achter het initiatief vanwege het duurzame karakter en het rendement dat wordt bereikt.

Inwoners van de kernen Andijk en Wervershoof, maar ook uit de buurgemeenten (Enkhuizen, Grootebroek en Bovenkarspel) kunnen met deze coöperatie meedoen. Binnen tien jaar hebben deelnemers hun investering terugverdiend; daarna produceert de installatie pure winst.

Wanneer de zonne-energie door een coöperatie wordt opgewekt op een gemeenschappelijk dak in de buurt, krijgen de deelnemers korting op hun energiebelasting. De Belastingdienst heeft hieraan een aantal regels verbonden. Zo moet het gaan om particuliere kleinverbruikers, en de zonnepanelen moeten in de buurt staan. Zij moeten in de zogeheten ‘postcoderoos’ rond de installatie wonen. Dit zijn de postcodes met dezelfde vier cijfers als de installatie, en de direct hieraan grenzende postcodes.

Initiatiefnemer van de coöperatie Adri Beerepoot had al langer het idee om thuis op zijn dak zonnepanelen te plaatsen. Doordat dit dak relatief klein was en ongunstig lag voor zonnepanelen, zag hij er uiteindelijk van af. De ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten en bedacht zonnepanelen op het dak van zijn bedrijf te plaatsen. Dit compenseert zijn verbruik thuis en op het bedrijf. Informatie staat op www.zonsupport.nl onder het kopje Projecten.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.