Medemblik Actueel.

Videos

Muziekschool Wognum zo goed als failliet, mogelijk steun Gemeente Medemblik

Wognum – Muziekschool Wognum staat het water aan de lippen. De muziekschool kan de salarissen deze maand nog betalen, maar daarna is de bodem van de kas in zicht. ,,Als er geen oplossing komt, moet ik naar de rechtbank om het faillissement aan te vragen’’, zegt voorzitter Henk Akkerman. Medemblik beraadt zich over een steunoperatie.

De muziekschool is in problemen gekomen door een bezuiniging van 25 procent op het muziekonderwijs, waar de gemeenteraad vorig jaar toe besloot. Met een andere manier van lesgeven en door samenwerking te zoeken met Muziekschool Oostelijk West-Friesland en muziekschool De Vuurvogel in Midwoud zou het mogelijk zijn die bezuiniging het hoofd te bieden, meldt het NHD (alleeen voor premium) vandaag op haar website .

Muziekschool Wognum draaide het afgelopen jaar op oude voet door, terwijl de bezuiniging al wel een feit is. Daardoor zijn er sinds augustus elke maand 3300 euro minder inkomsten dan uitgaven.

Reageren via facebook