7.3 C
Medemblik
24 november 2020 19:14
Medemblik Actueel.

Abbekerker Rob Hartog Nederlands kampioen in slotrace Dutch Supersport Klasse

Abbekerk – Rob Hartog is de verrassande nieuwe Nederlands Kampioen in de Dutch Supersport klasse. In de allerlaatste bocht van de allerlaatste race van het seizoen eindigden de titelkansen van Chris Nobel en Davy Thoonen in de grindbak. Hartog wint de race en is de lachende derde.

"Ik heb er haast geen woorden voor, dit kan toch niet waar zijn!
“Ik heb er haast geen woorden voor, dit kan toch niet waar zijn!

Voorafgaand aan het laatste raceweekend van 2014, de Race of the Champions, bedroeg de achterstand op koploper Davy Thoonen 14 punten. Op zaterdag werden twee kwalificaties verreden welke de startopstelling bepaalde voor beide races op zondag. Deze werde onder koude en wisselende weersomstandigheden verreden. Tijdens de eerste kwalificatie wist Rob een 2e tijd neer te zetten.

Vervolgens werd er een plan gemaakt voor de tweede kwalificatie om de rondetijd aan te scherpen. Tijdens de tweede kwalificatie begon het licht te regenen net toen de Suzuki coureur op vers Dunlop rubber de baan op wou gaan. Een snellere tijd zat er dan ook niet in. Helaas moest Rob nog een plaatstje prijsgeven aan Nobel, wat betekende dat de top 3 in het kampioenschap op dat moment de gehele eerste startrij bezette.

Ook op de zondag waren de temperaturen niet heel hoog. Onder het toeziend ook van de afgereisde sponsoren, fans, vrienden en familie ging om 14:30 de eerste race van start. Vanaf de derde stek kwam Hartog goed weg op zijn NIWA Suzuki en wist meteen de koppositie over te nemen. Lang duurde dit echter niet. In de eerste ronde raakte Rob bijna de voorkant kwijt van zijn machine wat hem een aantal plaatsen kostte. De ronden die hierna volgde waren zwaar, Rob kwam niet in zijn ritme en had veel moeite met het gebrek aan grip door de koude temperaturen. Liggend op de 5e plek ging hij in de achtervolging. Tegen het einde van de race gingen de rondetijden omlaag, maar was de kopgroep al te ver weg om nog te achterhalen. Meer dan een 4e plek zat er dan ook niet in.

Commentaar Rob: “Ik heb er haast geen woorden voor, dit kan toch niet waar zijn! In de uitloopronde kon ik het niet geloven. We hebben deze race geluk gehad, maar een kampioenschap wordt gelukkig beslist over een heel jaar. We hebben ook veel tegenslag gehad, zoals de diskwalificatie in Zolder. Daardoor voelt het als gerechtigheid om nu uiteindelijk de titel mee naar huis te kunnen nemen. We hebben met zijn allen het hele jaar keihard gevochten en gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Het is allemaal erg snel gegaan, begin dit jaar stonden we voor de eerste keer op een ONK podium! Maar dankzij mijn team hebben we deze grote stappen gemaakt en progressie geboekt. De NIWA Suzuki met Dunlop banden en K-Tech vering is een winnende combinatie gebleken en daar ben ik erg trots op. Het voelt nog een beetje onwerkelijk en moet nog echt doordringen, maar de komende dagen kunnen wij gaan genieten!”

Na in 2011 zijn intrede te hebben gemaakt in de wegrace pakt Hartog met het winnen van het ONK Dutch Supersport zijn tweede titel in slechts vier jaar. In 2012 volgde eerder al het kampioenschap in de SuperCup 600. Het ONK seizoen zit er nu op, maar komend weekend zal Team Hartog – Racing Against Cancer nog een keer uitpakken. Tijdens het Acceleration Event in Assen zal Rob samen met het NIWA Junior Team rijders Jerrey Duits en Nick Vlaar meerijden in een gecombineerde 600 en 1000 klasse onder het OW Cup reglement.

Reageren via facebook